Tamási látnivalói

Vadaspark

Cím Tamási Miklósvár 46.612043 N, 18.277845 E
Kapcsolat Telefon: 74/573-940 Web: www.gyulajzrt.hu Email küldése
A Gyulaj Zrt. elkötelezett a társadalmi szerepvállalás irányában. Szeretnénk, ha közvetlen erdei környezetünk és a benne élő, szervesen hozzákapcsolódó és harmóniában élő állatvilág megismerése, széleskörű ismerete minden társadalmi körben és korosztályban elterjedhessen.
A 2008. májusi ünnepségen örömmel adtuk át megnyíló új ~20 hektáron elterülő vadasparkunkat, melynek helyszínét gondosan választottuk ki, hogy akár gyalog is megközelíthető legyen a város lakói, illetve a Tamásiba látogató turisták számára. Az erdei környezetben több különleges, földbe süllyesztett les kunyhót is kialakítottunk, melyeket speciális üveggel láttunk el, hogy a vadak számára láthatatlanok maradjanak látogatóink, így közvetlen közelről csodálhassák meg a tolnai erdőségek nagyvadvilágát természetes környezetükben.

Fontosnak tartjuk, hogy - miközben felnőtt és gyermek egyaránt aktívan pihen és élvezi az emlékezetes vadles látványát- az aktív pihenés mellett értékes információkkal is szolgálhassunk vadasparkunk látogatói számára. Ezért a vadaspark pihenő részében ismeretterjesztő táblákat helyeztünk el, bemutatva ezzel erdeink növény-, és állatvilágát azok számára akik mélyebb ismereteket szeretnének szerezni.
Vadasparkunkban a közel 50 dámszarvas, gímszarvas, muflon és vaddisznó becserkelése és megfigyelésén keresztül szerezhetnek felejthetetlen élményt az idelátogatók családok, fiatalok és idősek egyaránt. Árainkat szándékosan nem emeltük, hogy így biztosíthassuk minden idelátogatónk számára a felejthetetlen élményt.

Érdemes megnézni a Vadaspark mellett, az itt található parkerdőnket is. Az itt található tanösvényünk ismeretterjesztő táblák segítségével mutatja be erdeink fajgazdag növény, és állatvilágát. Rövid túránk végén a miklósvári kilátóból gyönyörködhetünk az elénk táruló tolnai táj szépségéről.
Tamasi_Vadaspark_1.webp Tamasi_Vadaspark_2.webp Tamasi_Vadaspark_3.webp Tamasi_Vadaspark_4.webp