Tamási látnivalói

Miklósvári tanösvény

Cím Tamási Miklósvár u. 46.617545 N, 18.277764 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
Tanösvény kategóriában a III. helyezett lett a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Miklósvári tanösvénye a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös, „Az év ökoturisztikai létesítménye 2016” pályázatán.

Interaktív, rejtvényfejtő túra
A tanösvény nem véletlenül kapta az elismerést, hiszen nem a megszokott, valljuk be, sokszor unalmas táblákat kell olvasgatni séta közben, hanem interaktív, foglalkoztató anyagot álmodtak ki a tervezők. Egy olyan óriási, "élő társasjáték" ez, amit nem csak a gyerekek, a felnőttek is élveznek.

Mindjárt az első tanösvény tábla egy napelemmel működő hangostérkép, amely német és angol nyelven is bemutatja a túraútvonal érdekességeit. Majd a kirándulók izgalmas rejtvényfejtésbe csöppennek, a feladatok pedig nem is mindig egyszerűek. Segítségükkel rácsodálkozhat a túrázó, mennyi titkot rejt az erdő, mennyi történetet mesélhetnének a famatuzsálemek és, hogy mennyi mindent nem tudott eddig az erdő és a tavak „működéséről”, élővilágáról, az erdőgazdálkodásról.

A tanösvény kiválóan alkalmas rendhagyó környezetismereti, honismereti, rajz vagy akár irodalom órák megtartására is, távolabbról érkező csoportoknak pedig egy napi órarendet is javasol a Gyulaj Zrt.

Az útvonal mentén kiépített tűzrakó hely, játszótéri eszközök, padok, asztalok állnak rendelkezésre az uzsonnához, vagy akár bográcsozáshoz, szalonnasütéshez.
Tamasi_Miklosvari_tanosveny_1.webp Tamasi_Miklosvari_tanosveny_2.webp Tamasi_Miklosvari_tanosveny_3.webp Tamasi_Miklosvari_tanosveny_4.webp