Tamási látnivalói

Miklósvári tanösvény

Cím Tamási Miklósvár u. 46.617545 N, 18.277764 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
Tanösvény kategóriában a III. helyezett lett a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Miklósvári tanösvénye a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös, „Az év ökoturisztikai létesítménye 2016” pályázatán.

Interaktív, rejtvényfejtő túra
A tanösvény nem véletlenül kapta az elismerést, hiszen nem a megszokott, valljuk be, sokszor unalmas táblákat kell olvasgatni séta közben, hanem interaktív, foglalkoztató anyagot álmodtak ki a tervezők. Egy olyan óriási, "élő társasjáték" ez, amit nem csak a gyerekek, a felnőttek is élveznek.

Mindjárt az első tanösvény tábla egy napelemmel működő hangostérkép, amely német és angol nyelven is bemutatja a túraútvonal érdekességeit. Majd a kirándulók izgalmas rejtvényfejtésbe csöppennek, a feladatok pedig nem is mindig egyszerűek. Segítségükkel rácsodálkozhat a túrázó, mennyi titkot rejt az erdő, mennyi történetet mesélhetnének a famatuzsálemek és, hogy mennyi mindent nem tudott eddig az erdő és a tavak „működéséről”, élővilágáról, az erdőgazdálkodásról.

A tanösvény kiválóan alkalmas rendhagyó környezetismereti, honismereti, rajz vagy akár irodalom órák megtartására is, távolabbról érkező csoportoknak pedig egy napi órarendet is javasol a Gyulaj Zrt.

Az útvonal mentén kiépített tűzrakó hely, játszótéri eszközök, padok, asztalok állnak rendelkezésre az uzsonnához, vagy akár bográcsozáshoz, szalonnasütéshez.
Miklósvári tanösvény, Tamási Miklósvári tanösvény, Tamási Miklósvári tanösvény, Tamási Miklósvári tanösvény, Tamási