Taksony látnivalói

Pónifarm

Cím Taksony Forrás u. 6. 47.317154 N, 19.042169 E
Kapcsolat Telefon: 20/493-8540 Web: www.ponifarm.hu Email küldése
A Pónifarm Családi Szabadidőpark, a Szellő nevű lovacska életének megmentése, és körülményeinek javítása céljából jött létre. Miután a lovacskát sikerült megmentenem az elaltatástól, a családi házunk kertjében helyeztem el, aki aztán helyettesítette a fűnyírót. Mivel a pónik társas állatok, ezért szükségesé vált, egy barátot találjak mellé. Hamarosan sikerült is megtalálni a cimborát, Hópihét.

​Pónifarm​ A két paci annyira rendesen nyírta a füvet, hogy időközben el is fogyott a kertből. Mivel úgy gondoltam, hogy a legelő hiánya miatt változtatni kell a helyzeten, ez újra tettre sarkalt, hogy találjak egy megfelelő helyett a számukra. Egy kis keresés után meg is találtam a megfelelő helyet, a jelenlegi park területét. A terület kialakítása után nem sokkal egy ismerős tanya tulajdonosa felajánlotta a nála lévő állatokat, mert megbetegedett, és nem tudta ellátni, az állatok gondozásával járó feladatokat. Így került a lovacskák társaságába, Rudi és Mami névre hallgató láma, valamint öt kameruni birka. Ettől kezdve már valósággá vált az a gondolat, hogy egy állatok bemutatására szolgáló parkot létesítsek. Az a cél lebegett előttem, hogy egy olyan parkot hozzak létre, melyben a gyerekek és szüleik élőben megismerhetik ezeket az állatokat, és egy kellemes napot tölthessenek el játékkal, szórakozással.

Jelenleg a park területén lehet állatokkal ismerkedni, van állatsimogató, pónilovaglás (előre egyeztetett időpontban lovaglásra is van lehetőség). A játszótéren mászókázni, csúszdázni, hintázni, homokozni lehet, valamint 2019-től bővült a szolgáltatások köre: a gyerekek trambulinozhatnak, légvárban játszhatnak és épül a drótkötélpályánk is.. A park területén található még egy melegkonyhás büfé is. Amennyiben igény van rá, a park területével határos telken van egy tizenkét szobás panzió, melyben szállást lehet bérelni, a távolabbról érkező vendégek számára.

Pónilovaglás
Jelenleg hét shetlandi pónilóval lehet lovagolni, ezekből három herélt fiúcska, négy kislány. Az átlag életkoruk: 5-8 év. A shetlandi pónilovakkal -a méretükből fakadóan- csak vezetőszáron, kísérővel lehet lovagolni.

Lovas oktatás
Lovas oktatást taksonyi Pónifarmon szakképzett oktatók végzik kisebb vagy nagyobb gyermekek, illetve haladó gyermekek és felnőttek számára is.

Állatsimogató
A park területén sokféle állat található: láma, alpakka, nandu, szamár, törpemalackák, nyuszik, holland törpekecskék, kameruni barik, kacsák, libák, tyúkok, rókák, ormányos macik, lovak és persze a pónilovak.

Születésnapi rendezvények
Megszervezzük gyermeked felejthetetlen szülinapi buliját! Ünnepeljetek a Pónifarmon, ahol nem csak az állatsimogató és pónilovaglás, hanem vadiúj légvár és számos kaland vár az ünneplő gyermekekre!

Óvodai, iskolai kirándulások
Állatsimogatónk kitűnő hely, hogy az óvodás gyermekek élőben megismerjék az állatokat és különleges élménnyel gazdagodhassanak.
A hatalmas játszótér, a pónilovaglás, a traktoros kocsizás, a légvár, a trambulinozás és az íjászat kiváló lehetőséget biztosítanak, hogy az óvodás csoportok egy szuper kirándulást tegyenek.

Céges rendezvények
A Pónifarm kiválóan alkalmas csapatépítő rendezvények, családi napok és egyéb céges tréningek megszervezésére.

Interaktív jelmezes programok
Interaktív, jelmezes, mesés vetélkedő szülinapi rendezvényekre és óvodás csoportoknak egyaránt. A Cowboyok és az Indiánok, western hősnek öltözve mérik össze erejüket a különféle csapatjátékokban.

Napközis tábor
A nyári szünetben 5 napos kurzusokban, hétfőtől péntekig várjuk azokat az 5-12 éves gyermekeket táborunkba, akik szeretnének megismerkedni a nálunk élő állatok világával és részt venni azok minden napi ápolásába- gondozásában, szakemberek segítségével.

Lovas tábor
A táborban résztvevő minden gyermek részére a rendszeres lovasoktatáson felül biztosítunk egy saját pónilovat, ami egész héten csak az övé és arról neki kell gondoskodnia. Színesítjük a táborban eltöltött napjaikat többek között sárkányhajózással és több kirándulással is.
Pónifarm, Taksony Pónifarm, Taksony Pónifarm, Taksony