Szűcsi látnivalói

Szűcsi bányató

Cím Szűcsi külterület 47.789854 N, 19.769592 E
Kapcsolat Web: www.szucsi.hu
A tó létrejötte a 50-es évek elejére tehető amikor a lignitbányászat befejeztével a helyi patakot felduzzasztottak. Sokáig a Tsz működtette a tavat, majd a helyi Horgászegyesület kezébe került és Ők kezelték évtizedeken át.

A tó magánkézbe került , és ennek köszönhetően komoly fejlődésnek indult és azóta is tartanak. A tó és környezetét folyamatosan gondozzák és folyamatos telepítésekkel igyekeznek kiszolgálni a horgászokat.

A vízben igazi kapitális halak élnek és rengeteg fehér hal, de meg kell említeni a nem mindennapi süllő és harcsa állományát is. A tó partját nagyrészt sás és nádas övezi melyek igazi búvóhelyet jelentenek a tó lakóinak. A tulajdonosok odafigyelve a már meglévő ősállomány védelmére bevezették az 5 kiló feletti pontyokra a súlykorlátozást, tehát ezeket elvinni SZIGORÚAN TILOS!

A tóban a kristálytiszta víznek és a bőséges táplálék miatt a halak gyönyörűek egészségesek és kitűnő erőben vannak. A kisebb példányok kifogása is igazi élmény, hisz erőteljesen védekeznek. A nagyobbak kifogása igazi kihívást jelent mindenki számára.

A vízmélység szerencsére nem mindenhol egyforma, hiszen a mederviszonyok nagyon változatosak.
Szűcsi bányató, Szűcsi