Szomolya látnivalói
Varga János Pincészete
Cím
Szomolya
Toldi u. 1.
47.890446 N, 20.493410 E
Útvonaltervezés
Egész évben szeretettel várjuk kikapcsolódni vágyó csoportok, csapatépítő kollektívák, családi és baráti társaságok jelentkezését borkóstolással és igény szerinti étkezéssel egybekötött pincelátogatásra, Varga János Szőlő és Borpincészetébe, amely Szomolya település központjában a nemrég felújított római katolikus templomtól 100-méterre Toldi út 1. szám alatt található. A pince gépkocsival, autóbusszal jól megközelíthető, parkolási lehetőség is biztosított.

Szolgáltatásaink:
A pincelátogatás alkalmával vendégeink megismerkedhetnek a pince kialakulásának történetével, rövid előadás keretében betekintést nyerhetnek a borkészítés rejtelmeibe, valamint a bortárolás legfontosabb szabályaival.

Borkóstolás:- mely tartalmazza a királynő báli belépőjét 1 kupica borpárlat (a kupicás pohár ajándék.) és több évjáratú fehér, rose és vörös borok kóstolását. Kínálatunkban az előző évi szőlőmust kóstolására is van lehetőség.

A vacsorákat igény szerint tudjuk bővíteni bográcsban főtt ételek és kemencében sült húsok és rétesek kínálatával. Szeretnénk felhívni figyelmüket pincészetünk egyik ételkülönlegességére: pincepörköltre, ami három féle húsból készül nokedlivel, savanyúsággal, desszertként, szomolyai túrós-mákos kőt rétessel.

Szolgáltatásunkat színesíthetjük zenés, műsoros esttel a mulatni vágyó vendégeink részére. A talpalávalót a Szomolyai Rece Hagyományőrző együttes, vagy a Tekergő vonós együttes szolgáltatja. A vendégeknek lehetőségük van igény szerint, tangóharmonikás kísérettel egybekötött magyarnótázásra is.
Szolgáltatásaink igénybevételéhez előzetes egyeztetés szükséges.
Pincészetünk nagy figyelmet fordít a hagyományok őrzésére, valamint a bor szeretetének megőrzésére, és a magyar nóta értékeinek tovább művelésére. A hagyományok védelme érdekében pincészetünkben minden évben megrendezésre kerül a Szomolyai MARATONI Magyarnóta verseny.

A minden év júniusában megrendezésre kerül a Szomolyai Cseresznyefesztivál ahol a pincészetünk egész napos nyitva tartással áll vendégeink rendelkezésére. E program keretében lehetőséget biztosítunk borkóstolásra, étkezésre és borvásárlásra is.

Borkóstolás-borértékesítés szolgáltatással pincészetünk az Egri BORÚT minősített tagja.

Matyókártyával rendelkező vendégeink részére kedvezményt biztosítunk.
Reméljük kínálatunk felkeltette érdeklődését, és minél hamarabb a vendégeink között üdvözölhetjük.

MINDENKIT VÁRUNK SZERETETTEL!
Tisztelettel: Varga János