Szombathely látnivalói

Történelmi Témapark

Cím Szombathely Aréna utca 1. 47.230717 N, 16.625421 E
Kapcsolat Telefon: 20/260-8400 Email küldése
A Történelmi Témapark a kísérleti régészet egy hektáron elterülő bemutató-parkja. Igazi különlegessége az i.sz. I. századi római őrtorony hiteles rekonstrukciója, egy eredeti források alapján berendezett római konyha és a városalapítás korszakát megidéző Savaria Legio Egyesület bemutató raktára.

A Történelmi Témapark (Ferences-kert) az évente nyár végén megrendezésre kerülő Savaria Történelmi Karnevál históriás programjainak centruma, az autentikus katonai és civil hagyományőrző csapatok táborhelye. Az arénában az ország és a nemzetközi hagyományőrzés legnevesebb és leghitelesebb személyiségei és csoportjai mutatják meg tudásukat évről évre. A lenyűgöző, letűnt korokba repítő bemutatók célja a játszva tanítás, a tanítva szórakoztatás. Hagyományosan a Történelmi Témapark ad otthon a Karnevál idején a legnagyobb létszámú közép-európai katonai hagyományőrző találkozónak. A római kor legionáriusainak és gladiátorainak harcait és mindennapjait éppúgy megismerheti a látogató, mint a honfoglaláskori magyar életmódot, a lovasíjászat legfinomabb fogásait, a középkori vitézi virtust vagy a török háborúk korát.

A Történelmi Témapark Szombathelyen 2006 óta várja azokat a látogatókat, akik érdeklődnek az ókori erődrendszer valamint az ókori katonaság mindennapjai iránt. Jelenleg a Témapark a Savaria Történelmi Karnevál idején látogatható.
Történelmi Témapark, Szombathely Történelmi Témapark, Szombathely Történelmi Témapark, Szombathely Történelmi Témapark, Szombathely