Szolnok látnivalói

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

Cím Szolnok Indóház út 4-6 47.167607 N, 20.180259 E
Kapcsolat Telefon: 56/781-530 Web: www.reptar.hu Email küldése
A RepTár, Szolnok város repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4 500 m2 fedett kiállítóterével, és mintegy 60.000 m2 alapterületével már mérete okán is figyelemre tarthat számot. A múzeum több, mint egy nagy repülőgép emlékpark. Az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett ugyanis megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak.

A RepTárban elhelyezett gyűjteményt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakembereinek segítségével állították össze. A kiállított tárgyak között muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek, haditechnikai eszközök éppúgy megtalálhatók, mint a hajtóműmodellek, és a hazai repüléstörténet egyéb relikviái. A nemzetközileg is jegyzett katonai repülőgép gyűjtemény, melyet eddig a Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhelyen látogathatott a közönség, új darabokkal kiegészülve költözött a RepTárba. A gyűjtemény nem csak kibővült és méltó elhelyezést kapott, de az átköltöztetéssel egész évben látogathatóvá vált.

A kiállított repülő szerkezeteken túl – melyek közül többnek a botkormánya mögé is beülhetünk – megannyi érdekesség várja a látogatót: hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző relikviák segítenek megismerni a magyar repülés történetét. A haditechnika iránt érdeklődők örömére minden repülőgép, helikopter részletes specifikációval kerül bemutatásra. Akiket az adatok kevésbé kötnek le, azok számára interaktív- és elektronikai eszközök teszik élvezetessé a múzeumi sétát. A gyerekeket játszótér, a felfrissülni vágyókat kávézó, a kalandorszívűeket pedig akadálypálya várja.

Étterem, kávézó és ajándékbolt
A RepTár hatalmas kiállítás, és bejárni bizony fárasztó lehet. Ezért az Indóház földszintjén étteremmel és kávézóval várunk, hogyha leülnél egy kicsit. A frissítők és szendvicsek mellett akár egy családi ebédet is elfogyaszthatsz itt. Az étlapon egészséges gyermekmenü is szerepel. Akik pedig szeretnék ajándékokkal meglepni szeretteiket, vagy emléktárgyakat vásárolni, megtehetik a RepTár saját üzletében.
RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, Szolnok RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, Szolnok RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, Szolnok RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, Szolnok