Szolnok látnivalói

Liget Termálstrand és Élményfürdő

Cím Szolnok Tiszaligeti sétány 47.167256 N, 20.192324 E
Kapcsolat Telefon: 56/379-701 Web: www.info.szolnok.hu
FELÚJÍTÁS ALATT!

A Tiszaligeti Strandfürdő eredeti állapotában az 1960-as években épült, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon. Az építés helyéül Szolnok legszebb részét, a belvároshoz közeli, mégis attól jól elkülönülő fás, parkos területet szemelték ki, sportpályák, hotelek, kemping és ifjúsági szabadidő centrum társaságában. Már akkor rendelkezésre állt a szükséges infrastruktúra, a megfelelő minőségű termálvíz, a vezetékes városi ivóvíz és a hulladékvizek elvezetését biztosító csatornapótló rendszerek. Időközben elkészült a szennyvíz-csatornázás, valamint korszerűsödött a térség beépítettsége, új termál kutak fúrására került sor, megépültek az öltözők, pénztárak, valamint egyéb kiegészítő gépészeti és villamos melléklétesítmények.

A '80-as '90-es években a gyönyörű park, a szépen növő fák, a fürdőhöz tartozó csónakázó tó, a kapcsolódó étterem és büfé egységek, és nem utolsó sorban – termálmedencék, úszó- és gyermek medencék – komoly vonzerőt jelentettek. Az idő előrehaladtával és az előírások megváltozásával sürgetővé vált a medencék korszerűsítése, a közlekedés megújítása, a szociális blokkok átalakítása, egyszóval a fürdőzés feltételeinek színvonalasabbá tétele.

2002-ben elkezdődött a fürdő teljes felújítása, átalakítása:
- Felújítást nyertek az öltözők, vizes blokk-egységek.
- Új burkolatot kaptak a termálmedencék, melyek vize gyógyvízzé minősített, továbbá nyak- és derékmasszírozók kerültek beépítésre.
- Megújult az úszó- és gyermekmedence, feszített víztükröt és vízvisszaforgató egységet kaptak.
- A strandmedence élménymedencévé lett átalakítva. Sodrófolyosó, vízgomba, nyak- és hátmasszírozók, pezsgőlevegő került beépítésre.
- Az élménymedencéhez egy csobbanó medencével kapcsolódik a fürdő legújabb büszkesége, a csúszdapark. A három darab különböző lejtőszögű kamikázé, a hagyományos 120 méter hosszú tekervényes csúszda, a „fekete lyuk”, a fiatalabbak számára épült kisebb csúszdák, a családi csúszda mind-mind olyan élményt nyújt, ami kitöltheti a kilátogató vendég teljes napját.
- Aki a nyugodtabb vizeket szereti, megmártózhat az árnyékot adó fák szomszédságában lévő termálvizes medencékben. Innen végig szemlélheti, hogyan játszik és mini-csúszdázik kisgyermeke a gyermekmedencében.
- Csónakázhat a tavon, vagy úszhat az 50 méteres feszített víztükrű úszómedencében. A fürdőzés és napozás „egyhangúságát” különböző programok színesítik a fürdő színpadán.

A sportolni vágyók strand-röplabda, lábtenisz és kosárlabda között válogathatnak. A kisebbek számára játszótér áll rendelkezésre. Az idősebbek megfáradt tagjaikat masszázzsal lazíthatják, vagy pedikűrt vehetnek igénybe, de szaunázásra is lehetőség nyílik.
Liget Termálstrand és Élményfürdő, Szolnok Liget Termálstrand és Élményfürdő, Szolnok