Szokolya látnivalói

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

Cím Szokolya Királyrét 47.896791 N, 18.973660 E
Kapcsolat Telefon: 27/585-625 Web: www.dunaipoly.hu Email küldése
A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság királyréti bemutatóhelye.
Királyrét a Börzsöny egyik legfogalmasabb kirándulóhelyévé vált. A vendégek tartalmas kikapcsolódása érdekében egy határon átnyúló együttműködés keretében fejlesztéseket valósítottunk meg.

A parkoló környékén megújult információs táblák segítik a tájékozódást és a programtervezést.
A Királyréti Erdei Iskola eddig főként diákcsoportokat fogadott, most azonban látogatóközponttá is alakult: az előcsarnokban információs pont létesült, digitális túraútvonal tervezővel és ajándékbolttal. A földszinti nagy teremben interaktív kiállításon ismerkedhetünk meg a Börzsöny lakóival.
A Látogatóközpont mellett induló Királyrét tanösvény a környék változatos élőhelyeire vezeti el a kirándulókat.

Minősített erdei iskolánkban iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk. A felújított, kibővített épület egyik szárnyában 3-6-8 ágyas szobák, míg a másik szárnyában kényelmes, kétágyas, zuhanyzós szobák, valamint egy 40 fős oktatóterem áll a gyerekek rendelkezésére. A ház programkínálatát előzetes bejelentkezés alapján bárki igénybe veheti.

MEGKÖZELÍTÉS:
Vonattal Bp. Nyugati pályaudvarról Kismarosig, onnan Erdei vasúttal, vagy Volánbusszal Királyrétre. A híd után balra 350 m.
Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya