Szepetnek látnivalói

Szepetneki horgásztó

Cím Szepetnek Jókai u. 46.419547 N, 16.891437 E
Útvonaltervezés
térkép
Kapcsolat Telefon: 30/256-9991 Web: www.szepetneki-horgaszto.hu
A tó a földrajzi adottságának köszönhetően, kotrás nélkül, völgyzárógát építésével készült. Elárasztására 1998-ban került sor. Átlagmélysége 1,45m (80cm-210cm), mely a befolyótól a zsilip felé mélyül. Felülete 24 ha.
A tófenék márgás, az elején akadókkal, tuskókkal tűzdelt (jó haltartó).

Az első horgászat 1999. május 23-án, Pünkösdkor egy horgászversennyel indult, ami azóta hagyományőrző "PÜNKÖSDI" horgász- versennyé nőtte ki magát, mely megren- dezésével a vezetőség minden év pünkösdjekor kedveskedik tagjainak, melynek létszáma 2010-re elérte a 150 főt. A tó önkormányzati tulajdonban van, de a halászati és horgászati jogot a Szepetneki He. gyakorolja. A halőrzést az egyesület 1 fő hivatásos és 4 fő társadalmi halőrrel végzi.

Halállományunk: ponty, amur, süllő, csuka, harcsa, kárász, keszegfélék, pisztrángsügér, tokhal. Mivel a tagság és a napijegyes horgászvendégek nagyrésze pontycentrikus, így a ragadozó állomány kiemelkedően magas.

A környezet kiválóan alkalmas sportolásra, kirándulásra, kiépített tűzrakóhely és esőbeállók állnak a vendégek rendelkezésére. A keleti oldalán gyönyörű ligetesben kerékpárút vezet a tó végéig.

Megközelítés: Budapest felől, Nagykanizsa után az M7 autópályáról letérve Sormáson keresztül Szepetnek, majd Molnári irányába, a falu végén(futballpályánál) balra aszfaltos út vezet a tóhoz.
Szepetnek_Horgaszto_1.webp Szepetnek_Horgaszto_2.webp Szepetnek_Horgaszto_3.webp