Szentendre látnivalói

Retro Design Center

Cím Szentendre Rév u. 4 47.671823 N, 19.079349 E
Kapcsolat Telefon: 30/823-5875 Web: www.facebook.com Email küldése
A HETVENES ÉVEK VILÁGÁT IDÉZZÜK !

Az 1000 négyzetméteres külső és belső terekkel rendelkező interaktív kiállítás bemutat 30 szocialista autót, köztük lengyelpiacos és kempinges életképet a '70-es, '80-as évek világából, ATI-s oktató autót, taxis és újságos pavilon diorámát.

A külső kiállító térben a harminc járműből hat tárt ajtókkal várja a kedves látogatókat, akik be is ülhetnek a rózsaszín Wartburg kabrióba, kék-sárga Zastava versenyautóba, retro mintás Trabant kombiba, egy zöld Multicar munkagépbe, rá lehet ülni egy oldalkocsis Jawa motorkerékpárra és az Ikarus busz is nyitva van.

Látogatóinknak javasoljuk, hogy a kiállítás végigjárása közben olvasgassanak is, mert az autóknál kifüggesztett szövegek sem csak a műszaki adatokat tartalmazzák, hanem mindig van egy-egy adoma a Hócipőből, típusok érdekességei, vagy éppen a Trabantosokat bosszantó tízparancsolat.

Az alagsorban kismotorok, autószerviz és autósboltos dioráma található. A belső térben pedig játékokat helyeztünk el, a ’70-es évek Keravillja és egy berendezett lakás – nappalival, konyhával és kamrával - is segít az időutazásban.
Retro_Design_Center_001.jpg Retro_Design_Center_002.jpg Retro_Design_Center_003.jpg Retro_Design_Center_004.jpg