Szentendre látnivalói

Retro Design Center

Cím Szentendre Rév u. 4 47.671823 N, 19.079349 E
Kapcsolat Telefon: 30/823-5875 Email küldése
A Szentendre belvárosát új színfolttal gazdagító Retro Design Center múzeum a 70-es és 80-as évek világát igyekszik felidézni:
Az 1000 négyzetméteres külső és belső terekkel rendelkező kiállítás bemutat 25 autót, köztük hippi Barkast, pink kabriolet Wartburgot, rally Moszkvicsot, műfűvel borított Izs-t , Szkif sátras utánfutót, lengyel piaci kispolszkit, alvó szépségeket és egyéb életképeket.
A 70-es évek egyenruháját viselő rendőr által őrzött Babetta, Jawa, Simson stb. motorkerékpárok mellett, magyar és szovjet bicikliket találnak a látogatók.
Egy, a kor hagyományos és modern stílusa szerint is berendezett lakásában láthatunk, Varia bútort, piros telefont, sky forgófotelt, sörösdoboz és miniüveg gyűjteményt vagy az akkori cigarettákat: Munkás, Fecske, Porti, Filtol stb.
Játékos részlegben megtalálhatók a hőn áhított lemezárugyári játékok, a korra jellemző műanyag játékok, a Moncsicsi, a pedálos Moszkvics, a Gazdálkodj Okosan, a TT vasút, a diafilmek, a tiki-taki és jójó stb.
Komplett KERAVILL bőséges TV, rádió, orsós és kazettás magnó, háztartási gép választék, bakelit hanglemezekkel borított falak várják a kedves látogatókat.
retro_design_center_1.webp retro_design_center_10.webp retro_design_center_8.webp retro_design_center_2.webp