Szentendre látnivalói

Nemzeti Bormúzeum

Cím Szentendre Bogdányi út 10. 47.668828 N, 19.076931 E
Kapcsolat Telefon: 26/317-054 Web: www.bor-kor.hu Email küldése
A Pince 1993-ban nyitotta meg kapuit a hazai és hazánkba látogató, borkultúrát ismerő és ismerni vágyó közönség számára. A közel 650 m2-es ódon hangulatú, télen-nyáron kellemes klímát biztosító pincerendszer ad otthont a Múzeumnak, kostoló utcának, Pálinkatárnak és a "borshop"-nak.

A Múzeum bemutatja a magyar szőlő és borkultúra fejlődését. A hazai szőlőtermelő tájegységek jellegzetességeit a több nyelven beszélő tárlatvezetők ismertetik.

A PÁLINKA hűséges társunk jóban – rosszban, örömben és bánatban, melyet már az ókorban alapvető gyógyszerként sikeresen alkalmaztak, része népszokásainknak, hagyományainknak, állandó szereplője ünnepeinknek. Sokunk örömére, napjainkban a PÁLINKA – megérdemelten – reneszánszát éli, ezt kívánja támogatni a 2008-ban megnyitott pálinkatárunk is.

A borkostoló során pincemestereink tanácsadásával kostolhatják látogatóink a legnemesebb borokat is. A nagynevű pincészetek díjnyertes borai mellett a jövő ígéretes magántermelőinek szőlőnedüi is szerepelnek kostoló programjainkban. A bortúra során borkorcsolyát szolgálunk fel. A kostolásra kínált borokat több éves múzeumüzemeltetés során szerzett tapasztalataink alapján állítottuk össze, de kívánságra speciális kostoló programot is ájánlunk. Például: gyakorlott borkedvelőknek, ínyencceknek, egy-egy pincészet vagy tájegység válogatott borainak tanulmányozása.

Bor-shop
A 22 magyar bortermelő tájegység, közel 150 pincészetének, mintegy 4000 palackja biztosítja a bor-shop egyedülállóan széles kínálatát. Pincemestereink szaktanácsadással segítik látogatóinkat a megfelelő bor kiválasztásában, helyes tárolásában és fogyasztási szokásaiban. Nagyértékű, múzeális borok is szerepelnek kínálatunkban, melynek egy része megvásárolható, illetve kívánságra vállaljuk adott évjáratú borok felkutatását.
Nemzeti Bormúzeum, Szentendre Nemzeti Bormúzeum, Szentendre Nemzeti Bormúzeum, Szentendre