Szentendre látnivalói

Nemzeti Bormúzeum

Cím Szentendre Bogdányi út 10. 47.668828 N, 19.076931 E
Kapcsolat Telefon: 26/317-054 Web: www.bor-kor.hu Email küldése
A Pince 1993-ban nyitotta meg kapuit a hazai és hazánkba látogató, borkultúrát ismerő és ismerni vágyó közönség számára. A közel 650 m2-es ódon hangulatú, télen-nyáron kellemes klímát biztosító pincerendszer ad otthont a Múzeumnak, kostoló utcának, Pálinkatárnak és a "borshop"-nak.

A Múzeum bemutatja a magyar szőlő és borkultúra fejlődését. A hazai szőlőtermelő tájegységek jellegzetességeit a több nyelven beszélő tárlatvezetők ismertetik.

A PÁLINKA hűséges társunk jóban – rosszban, örömben és bánatban, melyet már az ókorban alapvető gyógyszerként sikeresen alkalmaztak, része népszokásainknak, hagyományainknak, állandó szereplője ünnepeinknek. Sokunk örömére, napjainkban a PÁLINKA – megérdemelten – reneszánszát éli, ezt kívánja támogatni a 2008-ban megnyitott pálinkatárunk is.

A borkostoló során pincemestereink tanácsadásával kostolhatják látogatóink a legnemesebb borokat is. A nagynevű pincészetek díjnyertes borai mellett a jövő ígéretes magántermelőinek szőlőnedüi is szerepelnek kostoló programjainkban. A bortúra során borkorcsolyát szolgálunk fel. A kostolásra kínált borokat több éves múzeumüzemeltetés során szerzett tapasztalataink alapján állítottuk össze, de kívánságra speciális kostoló programot is ájánlunk. Például: gyakorlott borkedvelőknek, ínyencceknek, egy-egy pincészet vagy tájegység válogatott borainak tanulmányozása.

Bor-shop
A 22 magyar bortermelő tájegység, közel 150 pincészetének, mintegy 4000 palackja biztosítja a bor-shop egyedülállóan széles kínálatát. Pincemestereink szaktanácsadással segítik látogatóinkat a megfelelő bor kiválasztásában, helyes tárolásában és fogyasztási szokásaiban. Nagyértékű, múzeális borok is szerepelnek kínálatunkban, melynek egy része megvásárolható, illetve kívánságra vállaljuk adott évjáratú borok felkutatását.
Szentendre_Nemzeti_Bormuzeum_1.webp Szentendre_Nemzeti_Bormuzeum_2.webp Szentendre_Nemzeti_Bormuzeum_3.webp