Szentbékkálla látnivalói

Káli Vendégház

Cím Szentbékkálla Toldi u. 5. 46.887782 N, 17.561005 E
A vendégház 1998 óta működik a falusi turizmus keretében, a ház tulajdonosának vezetésével. Szerencsésen találkozott a szakmai érdeklődése felkészültsége a környék adottságaival, ennek megfelelően alakult a vendégház profilja

Fő célja a Káli medence természeti értékeinek megismertetése az idelátogatókkal, benne Szentbékkálla bemutatása, mely a Káli medence „gyöngyszeme”. Az itt töltött napok alatt nem csak kellemes kikapcsolódásban lehet részük vendégeinknek, hanem abban is segítjük őket, hogy a falu és környékének gazdagon kínált programjaiba bekapcsolódhassanak, megtapasztalják azt a hangulatot, életérzést, amely a mi kis közösségünk sajátja és amelyre büszkék vagyunk.

A vendégházat működtető Dr. Sövényházi Ilona háziasszony zöldségek, gyümölcsök, sütemények, és a reformkonyha területén szorgoskodik, amennyiben erre van igény a vendégek részéről. Ilona az évek során komoly jártasságra tett szert reformételek készítésében, szakácskönyvet szerkesztett és adott ki, főzőtanfolyamokat tart és biokertet gondoz.
Szentbekkala_Kali_Vendeghaz_1.webp Szentbekkala_Kali_Vendeghaz_2.webp Szentbekkala_Kali_Vendeghaz_3.webp