Szenna látnivalói

Kamilla Vendégház

Cím Szenna Bárdi utca 35. 46.306694 N, 17.720746 E
Útvonaltervezés
Szeretettel várjuk természetkedvelő vendégeinket Somogy Megyében, Kaposvártól 10 km-re egy kis faluban, Szennában.

A Zselic a Dunántúli Dombság déli részén, Somogy és Baranya megye határán található. Északról a Kapos völgye, északkeletről a Völgység, keletről a Baranyai-hegyhát és a Mecsek, délről a Drávamenti-síkság, nyugatról pedig a Belső-Somogy határolja.

Szenna a Zselici Tájvédelmi Körzet határán, erdőkkel, szőlőhegyekkel borított dombok között megbújó kis település. Itt található hazánk első Europa Nostra-díjas falumúzeuma, amelynek különlegessége, hogy a jellegzetes belső-somogyi és zselici házakat egy élő falu közepébe telepítették. Ékessége az 1785-ben épült református templom, amely népi barokk stílusával és gyönyörű fakazettás mennyezetével Somogy egyik legértékesebb műemlékének számít.

Vendégházunk hagyományos mintára épült két szobás parasztház, ahol két kisebb család vagy egy baráti társaság (6-8 ember) tud kényelmesen pihenni. Kialakításánál a régies külsőt és a mai igényeket igyekeztünk ötvözni, amikor kényelmes ágyakkal, két fürdőszobával és korszerű konyhai eszközökkel láttuk el.

Európában elsőként a Zselici Tájvédelmi Körzet nyerte el - a skóciai Galloway Parkkal közösen -a "nemzetközi csillagoségbolt-park" címet, ugyanis a Zselic azon területek egyike, ahol a csillagos égbolt látványát elnyomó fények alig zavarják. Vendégeink esténként ezt láthatják a kertből, vagy a közeli Zselici Csillagparkból.
Kirandulastervezo-Szenna-Kamilla-Vendeghaz-1.jpg Kirandulastervezo-Szenna-Kamilla-Vendeghaz-2.jpg Kirandulastervezo-Szenna-Kamilla-Vendeghaz-3.jpg