Szeged látnivalói

Szegedi Vadaspark

Cím Szeged Cserepes sor 47. 46.251734 N, 20.118318 E
Kapcsolat Telefon: 62/542-530 Web: www.zoo.szeged.hu Email küldése
1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. Még emberi kor léptékében sem nagy az az időtartam, amely az alapítástól máig terjed, mégis bővelkedik sorsfordító eseményekben. Meggyőződhet arról, hogy egy fiatal intézmény is büszkélkedhet nagy múlttal!

A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, joggal tekinthetjük a fajok menedékének, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de felépülve a Vadasparkban, visszatérhetnek természetes élőhelyükre.

Egy állatkertben nyilvánvalóan a legfontosabbak maguk az állatok. Őket is bemutatjuk az Állataink menüpont alatt, amely lehetőséget ad akár arra is, hogy kedvencet válasszunk örökbefogadáshoz. A Vadaspark virtuális térképén megnézhetjük, hol élnek ezek az állatok, vadon és az állatkertben egyaránt.

Milyen lehet egy állatkertben dolgozni, mi játszódhat le a színfalak mögött? Sokakat érdekelnek ezek a “titkok”, reméljük az Ő kíváncsiságukat is ki tudjuk elégíteni!

Barangoljunk együtt a Szegedi Vadaspark virtuális világában, de ne feledje, élőben az igazi!
Szegedi Vadaspark, Szeged Szegedi Vadaspark, Szeged Szegedi Vadaspark, Szeged Szegedi Vadaspark, Szeged