Szálka látnivalói

Szálka Strand és Kemping

Cím Szálka külterület 46.270323 N, 18.626946 E
Kapcsolat Telefon: 74/511-577 Web: www.szalkastrand.atw.hu
A strand mintegy 15 km2-es területen fekszik. Vízfelülete 40 ezer m2, mely részben homokos aljú, keleti része sekélyebb, kagylósabb, míg nyugat felé haladva mélyül.

A tó legmélyebb pontja a strand területén 2 méter. A strand területén bóják jelzik a vízmélységet, ezzel is segítve a fürdőzők tájékozódását. A strand harmada bokrokkal, fákkal tagoltabb, itt lehetőség nyílik kempingezésre is. A vízminőség ÁNTSZ által rendszeresen ellenőrzött.

A sportolni vágyók számára homokos strand röplabdapálya, vízibicikli, kajak és csónakkölcsönzés nyújt kedvező sportolási lehetőséget. Homokos játszótér, és csúszdás faház biztosítja a kisgyermekeknek a szórakozási lehetőséget.

Lenyűgöző élményben lehet része a kedves idelátogató vendégeknek, hisz Szálka élővilága rendkívül gazdag. Lehetőség van vízibiciklivel, csónakkal vagy kajakkal a tó egy részét bejárni, ahol rengeteg élőlénnyel találkozhat. Pl: Hattyú, teknős, különböző halfajták, különleges madarak, és a vadvilág többi lakója. A sportolni vágyók számára homokos strand röplabdapálya, minifocipálya, kosárpalánk, továbbá vízibicikli, kajak és csónakkölcsönzés nyújt kedvező sportolási lehetőséget. Homokos játszótér, és csúszdás faház biztosítja a kisgyermekeknek a szórakozási lehetőséget.

A parton szolgáltató sor áll a kedves vendégek részére, ahol csillapíthatják éhségüket és szomjukat.
Szálka Strand és Kemping, Szálka Szálka Strand és Kemping, Szálka Szálka Strand és Kemping, Szálka