Sopron látnivalói

Várisi sétaút tanösvény

Cím Sopron Soproni Parkerdő 47.666818 N, 16.578043 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
A tanösvény a Lővér Szálló elől indul és mintegy 3300 m hosszan, végig kiépített úton az Ojtozi sétányba csatlakozva ér vissza a kiindulási pontba. Csak gyalogosan vehető igénybe, azon gépjárművel közlekedni valamint lovagolni és kerékpározni TILOS!

A kialakítása igazán családbarát: padokasztalok várják az idősebbeket, pelenkázók, játszótér fogadja a kisgyermekes látogatókat.
A kalandra vágyók éjszakai kivilágításban gyönyörködhetnek a táj és az Ojtozi csata emlékmű szépségeiben.

ERDEI TORNAPÁLYA
A sportolni vágyók igénybe vehetik a néhány helyen közös nyomvonalon haladó Erdei Tornapályát. Az országban elsőként 1971-ben kialakított tornapálya hossza 2 km és 20 állomásból áll. Ezek helyét táblák jelzik, amelyeken tájékozódhatnak az elvégzendő feladatokról. A pályát bárki, bármikor térítésmentesen használhatja!
Az Ojtozi-sétány Fagus hotel felőli részétől indul, végighalad a sétányon, amely egész évben éjszakai világítással is ellátott.

Ezen a szakaszon fitnesz eszközöket helyeztünk el, amelyeket a világításnak köszönhetően akár késő este is használhatnak.
Ezt követően egy rövidebb meredek szakasz után a Dalos-hegyi sípálya irányába fordul, majd visszavezet a Lővér hotel melletti buszfordulóig, ahol a pálya véget
ér. Az Ojtozi sétány utáni szakaszokon fából készült erőegyensúly és ügyességi eszközök váltakoznak.

A sétaúton információs táblák mutatják be a Sopronban és környékén található
látványosságokat, természeti értékeket, a parkerdőt és az itt folyó erdőgazdálkodást. A jelölése stilizált Tűztorony.
Parkolási lehetőség a Lővér Szálló előtt és az Ojtozi sétány kemping felöli végén kialakított parkolóban van.
Várisi sétaút tanösvény, Sopron