Sopron látnivalói

Károly-magaslati Látogatóközpont és Vadászati Múzeum

Cím Sopron Károly-magaslat 47.665864 N, 16.569010 E
Kapcsolat Telefon: 99/506-810 Web: www.taegrt.hu Email küldése
Az intenzív parkerdő kirándulóhelyei közül a legismertebb és leglátogatottabb a város második jelképévé vált Károly-kilátó és környéke. A kilátó lábánál épült múzeummal egy olyan komplexum áll az idelátogató vendégek rendelkezésére, amely szépségével, természeti és kulturális értékeivel, kínálatával az országban is egyedülálló központja a Soproni parkerdőnek.

Vadászati Múzeum
Dr. Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus, a Soproni egyetem egyetemi tanára, a Vadgazdálkodási Intézet első igazgatójának nevét viseli a Vadászati Múzeum. Az épület földszintjén lévő erdei büfé mellett elsősorban a gyerekeket célzó interaktív tárlatot láthatnak a látogatók a parkerdő állat – és növényvilágáról. A felső emelet a vadászaté: itt látható a Kőhalmy-hagyaték.

A kiállítás összeállításánál arra törekedtünk, hogy ne csak szakmai, hanem személyes is legyen, ezt a célt erősítik a Professzor úr tárgyai, bútorai is, melyeket a családtól kaptunk. Emelett látható a vadászati és vadgazdálkodási tárlat képekkel, fotókkal, preparátumokkal ahol számítógépek, kijelzők is segítik a tájékozódást. A pinceszinten egy ötven négyzetméteres oktatótermet alakítottunk ki, itt az előadások, filmek megtekintése mellett a falakon különböző technikákkal elkészített plakátok mutatják be a Soproni parkerdőt. A kiállítás anyagát úgy állítottuk össze, hogy a kisgyermekektől egészen az idősekig mindenki számára érdekes legyen. A sok interaktív játék és ismeretterjesztő eszköz beépítésével elsősorban a gyerekeknek kívántunk kedvezni. Az Erdőgazdaság arra törekszik, hogy a fiatalok természetszeretetre nevelésében az eddigieknél még nagyobb szerepet vállaljon, ennek egyik bázisa a Kőhalmy Vadászati Múzeum.

Megközelítés, parkolás:
A múzeum a Károly-magaslaton, a Károly-kilátó szomszédságában található.
Parkolási lehetőség autók és buszok részére a Károly-kilátó parkolójában van. Innen a múzeum – a meseösvény mentén kb. 800 méter – aszfaltozott úton gyalogosan és kerékpárral közelíthető meg.
Károly-magaslati Látogatóközpont és Vadászati Múzeum, Sopron Károly-magaslati Látogatóközpont és Vadászati Múzeum, Sopron Károly-magaslati Látogatóközpont és Vadászati Múzeum, Sopron