Sellye látnivalói

Strand és termálfürdő

Cím Sellye Fürdő út 45.877795 N, 17.851631 E
Kapcsolat Telefon: 20/931-7800 Web: www.sellyetermalfurdo.hu
Sellye Baranya megye Dél-Nyugati részén helyezkedik el Szigetvártól 30, Siklóstól 40, Pécstől 45 kilométer távolságra, azon a tájegységen, melynek neve Ormánság. Az Ormánság név, amely egyúttal a népcsoport nevét is jelentette, ma már csak néprajzi elnevezés.

Sellye északi határán, több mint 3,2 hektáros parkosított, gyönyörű környezetben helyezkedik el a fürdő. Az 1.100 fős befogadóképességű strandon úszó-, tan-, termál ülő-, és gyermekmedence található. A termálvíz 800 méter mélyről tör fel 48 C-os hőmérséklettel.

Az aktív pihenés kedvelői számára a szaunázás és úszás mellett számos sportolási lehetőséget biztosít a létesítmény és környezete.

A legkisebbeket hinta, trambulin és homokozó várja, gyermekes családok számára ideális helyszín a pihenésre, strandolásra. Nyugodt, csendes, tágas zöld környezetben, nem zsúfolt medencékben élvezhetik a gyermekek és felnőttek egyaránt a különböző hőfokú vízeket, medencéket.

A termálfürdő területén, ebben a gyönyörű parkosított környezetben lehetőség van szálláshelyeket bérelni. A "Kőház" nevű vendégház két szinten maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Az újépítésű, modern "Kulcsos Ház" nevű ifjúsági szálláshely szintén maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Emellett szintén a fürdő területén lehetőség van a komfortos, kellemes hangulatú "Faház" szálláshely bérlésére is, itt maximálisan elhelyezhető 5 fő várja a pihenni vágyó vendégeket.

Érdemes a strandolni és pihenni vágyóknak a termálfürdő szálláshelyeit is igénybe venni, és bejárni a térség látnivalóit és turisztikai attrakcóit. A termálfürdő kijelölt és egyre népszerűbb kerékpár útvonalon helyezkedik el.
Strand és termálfürdő, Sellye