Sárvár látnivalói

Vadkert Major Állatsimogató

Cím Sárvár Vadkert krt. 2. 47.243648 N, 16.947755 E
A Vadkert Major területén – majorsághoz illően - több állatsimogatót is létesítettünk, ahol kicsik és nagyok egyaránt megfigyelhetik, szeretgethetik a kedvenc háziállataikat. Találunk itt gyimesi racka juhokat, magyar parlagi kecskéket és nyuszikat is. A barátságos, fekete shetlandi pónijainkat különösen kedvelik a gyerekek.

Állatsimogatónknak kedves „vad” lakói is vannak. Egy késő este telefonhívást kaptunk, hogy Sárvár egyik házának ablakán bekopogtatott egy gímszarvas! A fiatal ünő feltehetően háznál nevelkedett addig, mert ragaszkodott az emberek társaságához. Nem hagytuk sorsára, inkább befogadtuk az éppen akkor létesített állatsimogatónkba. Így került hozzánk Rozi, aki azóta is mindenki kedvence. Alig egy év elteltével újabb bájos lakónk érkezett: egy őzike, aki szintén háznál nevelkedett.

Vadkert Major természetközeli szellemiségével összhangban, minden évben rendszeresen fogadunk óvodás és iskolás csoportokat, hogy a kicsik megismerhessék a barátságos állatokat és ezáltal közelebb kerüljenek a természethez. A karámoknál elhelyezett információs táblák segítségével mindenki megismerheti az itt lakó állatok jellemzőit, élőhelyeit, életmódját.

Az Állatsimogatónk szabadon látogatható, bárki által megtekinthető. Látogasson el hozzánk!
Vadkert Major Állatsimogató, Sárvár