Röjtökmuzsaj látnivalói

Szidónia Kastélyszálloda (Verseghy-kastély)

Cím Röjtökmuzsaj Röjtöki út 37. 47.558979 N, 16.834511 E
Kapcsolat Telefon: 99/544-810 Web: www.szidonia.hu Email küldése
A Kastélyépület, és az Udvarház változatos, egyedi kialakítású, női nevekre keresztelt szobái bizonyára elnyerik tetszését.

„Nálunk otthon van” – hiszen a kastélyszálló munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az ide érkező vendég szinte hazaérkezzen, akár egy rövid romantikus kikapcsolódásról vagy egy fontos üzleti útról legyen szó.
Szobáink és apartmanjaink egy része pótágyazható, illetve egyágyas elhelyezéssel is igényelhető. Külön ágyas szobáink a konferenciák résztvevői részére ideális elhelyezést biztosítanak.

· Szidónia Vital Fürdőház használata (úszómedence, pezsgőfürdő, finn szauna, aromaterápiás gőzfürdő, Kneipp rondella, hőterápiás kerámia fekvőhelyek, teabár)
· Kondicionáló terem használata
· Fürdőköntös biztosítása az itt tartózkodás alatt
· A kastélyparkban teniszpálya, asztalitenisz, strand röplabda, kosárlabda, játszótér és kerti óriás sakk lehetőség
· Valamennyi Vendégünk részére ingyenes parkolási lehetőség
· Széf, wireless internet és hajszárító a szobában

...és természetesen minden tartózkodás tartalmazza a Szidónia Kastélyszálloda dolgozóinak kedvességét és gondoskodását!

KASTÉLYTÖRTÉNET
A templom mögött, 6,5 hektáros parkban áll a röjtöki kastély. Eredetileg a Széchenyiek udvarháza volt, 1770 körül alakíttatta a Felsőbüki Nagy család kastéllyá. A következő 150 évben többször átépítették. A parkban ma is látható kis hidat a német Thyssen nagyiparos család ajándékozta az akkori birtokosnak, báró Berg Miksának.

A múlt század elején Verseghy Nagy Elek, hazánk háború előtti vatikáni nagykövete vásárolta meg. Holland származású felesége a parkot igényesen alakíttatta ki. Különlegességnek számított a virágoktól folyamatosan pompázó hollandkert és a geometrikus formájúra nyírt bukszusokból álló díszudvar. Ekkor épült a Hajós Alfréd által tervezett uszoda, a japánház és a kripta is.

A kastélyban sok nemes és híres ember fordult meg, többek között Bethlen István, Teleki Pál miniszterelnök és Serédi Jusztián bíboros hercegprímás is.

A háború után a kastélyban SZOT gyermeküdülő működött. A közelmúltban történt átépítése és helyreállítása után luxusigényeket is kielégítő kastélyszálló kapott benne helyet. Így az 1999-ben megnyílt Szidónia Kastélyszálloda **** megyénk egyik legelegánsabb vendéglátó helye.
A fertődi Eszterházy kastély mintájára készült kovácsoltvas kapuja. 2003-ban Európa 20 legszebb kastélyszállója közé, 2005-ben pedig hazánk legjobb wellnes szállodájává választották. Szobái a kastély főépületében és a parkban álló kúriában, illetve az udvarházban vannak.
Szidónia Kastélyszálloda (Verseghy-kastély), Röjtökmuzsaj Szidónia Kastélyszálloda (Verseghy-kastély), Röjtökmuzsaj Szidónia Kastélyszálloda (Verseghy-kastély), Röjtökmuzsaj