Poroszló látnivalói

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

Cím Poroszló 47.642758 N, 20.664186 E
Kapcsolat Telefon: 30/239-7075 Web: www.hnp.hu Email küldése
A Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény egy különleges turisztikai attrakció, mely a Tisza-tóra épült pallórendszert foglalja magába, három szigetet köt össze, a hossza pedig meghaladja az 1500 métert. Magába foglal két madárvártát, egy 15 méter magas megfigyelő tornyot és egy pihenőszigetet is. A Sétányon elindulva kirándulás tehető a Tisza-tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére.
A Tanösvényt mindenki saját tempójában járhatja be. Több ponton képzett túravezetők és információs táblák várják a Látogatókat, melyek segítségével betekintést nyerhetünk a Tisza- tavi madarak, állatok és növények csodálatos világába. Egyéni vendégeknek, családoknak, osztályoknak, nagyobb csoportoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt különleges élmény. A Vízi Sétány látogatható babakocsival és kerekesszékkel is.
A Tanösvény meglátogatása jól kombinálható egyéb Tisza-tavi programokkal. A Fűzfa Kikötő és Túrabázis teljes körű programszervezéssel áll a Látogatók rendelkezésére: 1,5 vagy 2,5 órás motorcsónaktúra, kenu és kerékpár bérlés, büfé.

A kikötő mellett található Fűzfa Hotel*** és Pihenőparkban mindent megtalálnak egy kényeztető Tisza-tavi látogatáshoz: étterem házias ételekkel, kényelmes szálloda, hangulatos faházak, uszoda, finn szauna, jakuzzi, kültéri termálmedence, gyermekmedence.

Fűzfa Kikötő és Túrabázis megközelítése:
Debrecen-Hortobágy irányából: a 33-as főútvonalon, a híd után még Poroszló előtt rögtön balra
Budapest-Füzesabony irányából: M3-as autópályán Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé a Poroszló vége tábla után, a híd előtt jobbra
Eger-Füzesabony irányából: a 25-ös főútvonalon, Debrecen felé a Poroszló vége tábla után, a híd előtt jobbra

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény nyitvatartás:
Április, Október: 10.00 - 16.00 (utolsó járat 15.00 órakor)
Május 1- június 14. és szeptember: 9.00 - 17.00 (utolsó járat 16.00 órakor)
Június 15 - Augusztus 31. 9.00 - 19.00 (utolsó járat 18.00 órakor)


Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény, Poroszló Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény, Poroszló Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény, Poroszló Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény, Poroszló