Petőháza látnivalói

Cukoripari Helytörténeti Gyűjtemény

Cím Petőháza Kinizsi utca 51. 47.595180 N, 16.889486 E
Kapcsolat Telefon: 30/957-5940 Web: www.visitsopron.com
A Petőházi Cukormúzeum a cukorral kapcsolatos általános ismeretek mellett a Soproni Iparkamara területén, a mai határokon is túlnyúló, egykori Sopron vármegye vonzáskörzetében, a cukortermelésben és exportban egykoron mintegy ötven éven át országos vezető szerepet játszó Soproni Cukortermelési Körzet ipartörténetét öleli fel. Bemutatja a régióban valamikor virágzó cukoripar teljes megszűnése után a cukoripar ipartörténeti, s a térség utolsó, petőházi gyárából megmentett emlékeket, értékeket. A cukortermelés teljes vertikumáról, a cukorról, mint élelmiszerről, az élettanilag fontos és a téves nézetekről ad széleskörű ismereteket.

A Cukormúzeum a Petőházi Közösségi Házban lelt otthonra, környezetében sportlétesítmények, nyári időszakban termálfürdő üzemel, kis arborétumi séta, halastó, az épület mellett szabadtéri fitnesz gépek színesítik a látogatók programját. A közeli fertődi kastély látogatásával is összeköthető kiváló programajánlat a múzeum megtekintése.
Épületünk mellett kiváló parkolási lehetőség biztosított a személygépkocsik és buszok rendelkezésére.

Szakvezetés kérhető.
Akadálymentesített mosdó is található az épületben.
Cukoripari Helytörténeti Gyűjtemény, Petőháza Cukoripari Helytörténeti Gyűjtemény, Petőháza Cukoripari Helytörténeti Gyűjtemény, Petőháza