Bajót látnivalói

Gerecse Natúrpark Látogatóközpont

Cím Bajót Péliföldszentkereszt 47.709713 N, 18.590732 E
A megannyi értéket és titkot rejtő Péliföldszentkereszt és az Öreg-kő vidéke a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont helyszíne, mely egész évben nyitott kapukkal várja az idelátogatókat. Ennek a helynek különleges kisugárzása, atmoszférája van! Aki belép az épületbe, egy izgalmas utazást tehet a természeti értékek és a teremtésvédelem világában. Legyen gyerek vagy felnőtt, mindenkit lenyűgöz az izgalmas, modern interaktív kiállítás.

Látogatóközpontunk legfontosabb célja, hogy vendégeink lelkét megszólító, figyelemfelkeltő módon bemutathassuk a Gerecse Natúrpark természeti és kulturális értékeit, arra bátorítva Őket, hogy azokat felkeresve mással nem pótolható élményekkel gazdagodjanak. Kihasználva a helyi turisztikai adottságokat és a szakrális környezetet mi az aktív időtöltés, egyben a lelki elmélyülés lehetőségét kínáljuk az ide látogatóknak.

KÖZÖSSÉGI TÉR ÉS BÜFÉ
Az épületbe lépve a látogatókat egy közösségi tér fogadja, friss kávé, üdítőitalok, büféáruk is vásárolhatók, valamint információk kérhetők a látogatóközpontról illetve a környék látnivalóiról.

KIÁLLÍTÁS
Kiállításunk a Teremtésvédelem témakörét dolgozza fel. Először Assisi Szent Ferenc szellemiségét követve szólít meg a teremtett világ védelme érdekében, míg a kiállítótér másik felében a konkrét természeti értékeken keresztül mutatja be a Gerecse Natúrpark egyedi kincseit, látványosságait.

ELŐADÓTÉR
A közbülső előadótér változatos programokat kínál. A környék kulturális központjaként releváns előadások, foglalkozások, kiállítások, filmvetítések, konferenciák és külsős rendezvények (esküvők, termékismertetők, iskolai, egyházi foglalkozások) számára ad helyszínt.

FOGLALKOZTATÓTÉR
Az előadótér feletti szinten elhelyezkedő interaktív foglakoztatótér gyermek- illetve családi programok, múzeumpedagógiai órák megtartására biztosít lehetőséget.
Gerecse Natúrpark Látogatóközpont, Bajót Gerecse Natúrpark Látogatóközpont, Bajót Gerecse Natúrpark Látogatóközpont, Bajót