Pécs látnivalói

TV-torony

Cím Pécs Misinatető 46.099124 N, 18.220151 E
A Misinatetőn áll a 176 méter magas TV torony. Körkilátójából messze elláthatunk szép időben. Déli irányban a várost, illetve a Baranyai dombságot, messzebb a Villányi hegységet csodálhatjuk meg. Keleti irányban a Zengő, nyugatra a Tubes, északra a Mecsek magasodik.

A közel 200 méter magas TV-torony a Mecsek-hegységben, az 535 méter magas Misina-tetőn áll csodálatos körpanorámát nyújtó kilátóterasszal és presszóval.
A Misina magasságát tekintve elmarad a Mecsek többi csúcsától, de ez a városhoz legközelebb eső és legjobban megközelíthető kirándulóhely.

A TV-torony helyén az 1960-as évekig az 1908-ban épült Kiss József-kilátó állt. Nevét a Mecsek Egyesület titkáráról, több, a Mecseket ismertető könyv írójáról, a lelkes természetbarátról kapta. A mai kilátóból tiszta időben elláthatunk a Dunáig, kirajzolódnak a Mecsek-hegység vonulatai, és a Mecsek-hegyhát vidéke.

A környéken remek túrákat lehet tenni. Sokszázféle ásvány, kőzet, növény és állatfaj teszi változatossá és gazdaggá a vidéket. A Tubeshez, Kantavárhoz, Kisréthez, Melegmányi-völgyhöz, Kőlyuk-barlanghoz és a Misina-tetőhöz vezető utakon megkapó szépségű látvány gyönyörködtet. A megfáradt túrázók jutalma a csodálatos kilátás mellett a Toronyban található étteremben elköltött ebéd vagy vacsora lehet.
TV-torony, Pécs TV-torony, Pécs TV-torony, Pécs TV-torony, Pécs