Pápa látnivalói

Várkertfürdő Pápa

Cím Pápa Várkert utca 5. 47.336898 N, 17.473697 E
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 2008. február 13-án Pápai Gyógy- és Termálfürdő név alatt gyógyfürdővé nyilvánította. Az ideérkező vendégeknek egész évben termálfürdő, uszoda, nyaranta strand, valamint különböző wellness és fitness szolgáltatások biztosítanak felejthetetlen élményeket.

Termálfürdő
A Termálfürdő külső és belső medencéi és sokszínű attrakciói egész évben kikapcsolódást, feltöltődést és gyógyulást kínálnak. A pihenésre, feltöltődésre vágyók, valamint a gyógyulás céljából érkező vendégeink ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint a a gyermekkel érkező családok.

Strand
A nyári hónapokban a 4 hektáros strand különböző medencéi, izgalmas csúszdái csábítanak a fürdőzésre, pihenésre. A szabadtéri fürdő részen minden korosztály megtalálja a kedvére valót.
A strandon a medencék és csúszdák mellett játszótér, homokos sportpályák is várják az aktív pihenésre vágyókat, a büfékben pedig ízletes finomságokat, frissítő italokat kínálunk vendégeinknek.

Uszoda
Az aktív, sportolni vágyó vendégeink rendelkezésére áll a 33 méteres úszómedence. Az uszodában lehetőség van úszásoktatás igénybevételére is, akár egyéni akár csoportos formában. A tágas finn szauna, egy kétszemélyes infraszauna és egy dézsazuhany is rendelkezésre áll, a szaunakertben pedig szabadtéri merülőmedence és pezsgőkád, valamint pihenőpadok várják a vendégeket.

Gyógyászat
A Várkertfürdő 1500 négyzetméteres, modern orvostechnikai eszközökkel felszerelt gyógyászatán a pápai gyógyvíz adta lehetőségeket kihasználva reumatológiai, ill. mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés működik.
Az épület főbejárata a stadion felőli oldalon található, s a sportcsarnok mögött kiépített úton közelíthető meg, de közvetlen összeköttetésben áll a termálfürdővel is. Az épület földszintjén található az információs pult, az orvosi rendelők, a tornaterem és a medencetér, melyben három gyógyvizes medence – tornamedence, súlyfürdő medence és pihenőmedence – szolgálja a betegek gyógyulását. Az emeleti térben kaptak helyet a különböző kezelőegységek, így a masszázs, a parafangó, a sószoba, és itt zajlanak a tangentorkád-, galván-, glisson- és fizikoterápiás kezelések.
Az öltözők, zuhanyzók és egyéb kiszolgáló helyiségek az épület földszintjén kaptak helyet.
A Várkertfürdő gyógyszolgáltatásainak különlegességét az adja, hogy a modern terápiák és orvostechnikai eszközök alkalmazása mellett a pápai gyógyvíz jótékony hatását is kihasználva zajlik a gyógyító munka: kezeléseinket gyógyvízben végezzük.
Várkertfürdő Pápa, Pápa Várkertfürdő Pápa, Pápa Várkertfürdő Pápa, Pápa Várkertfürdő Pápa, Pápa