Pápa látnivalói

Esterházy-kastély

Cím Pápa Pápa, Fő tér 1. 47.332426 N, 17.464656 E
Tárlatvezetéseinken látogatóink bepillantást nyerhetnek a barokk főúri élet hétköznapjaiba és a megelevenedett múlt különleges élményében részesülhetnek. Időutazásra hívjuk, hogy közösen idézzük meg az egykor itt élt grófok és grófnők világát! De meséljenek azok, akik már udvartartásunk vendégei voltak: „Köszönjük az életre szóló élményt, gyönyörűen fel lett újítva a kastély, lakói pedig valóban életre keltették és visszarepítettek bennünket a világukba!“ – „Fantasztikus élményben volt részünk, amihez hasonlót még nem láttunk korábban.“ – „Briliáns a ötlet a kastély bemutatása, sehol nem láttunk még hasonlót!”

A főúri enteriőr terek mellett a vezetés része az Esterházy családról szóló film és a kastély kápolnájának megtekintése is.

A tárlatvezetés időtartama kb. 45 perc. A vezetések nyitva tartási időben 30 percenként indulnak.
Az utolsó tárlatvezetés időpontja: zárás előtt 1 órával.

Kastélykápolna
Ha hiszünk abban, hogy bizonyos épületeknek lelke és saját szellemisége van, hogy egy épület lehet több, mint a falait alkotó építőelemek összessége, akkor elmondhatjuk, hogy a pápai Esterházy-kastély hosszú évtizedek után most kapta vissza lelkét és szellemiségét.
A kastély kápolnája - 70 év után - az építtető és mélyen hívő Esterházy család szándékai szerinti megszentelt hely, ahol katolikus istentiszteleteket, esküvőket és keresztelőket lehet tartani. A kastély kápolnája a barokk főúri enteriőr tereket bemutató tárlatvezetés keretében látogatható.

Marionett színház
Legyen vendégünk marionett színházunkban is, ahol a marionett színjátszás története mellett a kor egyik kedvelt kiegészítőjéről, a legyezőről is mesélünk.
A program ízelítőt ad a barokk kor színházi művészetéből kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Marionett színházi programunkon megismerheti a marionett és a bábjáték történetét, kipróbálhatja a bábozás rejtelmeit és megtanítjuk legyezőül is.

Barokk ruhás fotózás
Vendégeink a kastély gyönyörű barokk ruháit felöltve egy szép fotóval is megörökíthetik látogatásuk emlékét. Az elkészült fotót kinyomtatjuk és e-mailben is elküldjük.
Esterházy-kastély, Pápa Esterházy-kastély, Pápa Esterházy-kastély, Pápa Esterházy-kastély, Pápa