Paks látnivalói

Pálma Lovastanya

Cím Paks Ürgemező 46.650143 N, 18.794281 E
Kapcsolat Telefon: 20/582-5863 Email küldése
A Paksi Pálma Lovastanya Paks város közvetlen peremén, egy látnivalókban gazdag, festői szépségű tájvédelmi körzet határában található.

Lovastanyánk vendégeit a western-stílusú lovaglás alapjaira tanítjuk meg, és e stílus szellemében rója kis csoportunk tereplovaglások alkalmával a határt. Sok éves lovastapasztalatok folyamán e stílusban találtuk meg azt a fajta szabadságot, könnyedséget és főként biztonságot, amire a mai városlakó embereknek szükségük van, ahhoz, hogy nagyon kicsi lovasismeret mellett is pár órás lovastúra után élményekkel gazdagon térjenek haza.

Nálunk a kisfelnőtt korosztálytól a vendégek kint ismerkednek a ló mozgásával, és ritmusának elsajátításával, amiből idővel kialakul az ügetés és a vágta ütemének elsajátítása. Lovasaink az udvarban mindössze a ló biztonságos irányítását és a lovas megfelelő testhelyzetét tanulják meg. E könnyedséget az általunk is használt, mostanában egyre közkedveltebb western-nyergek, és nyugodt, kiegyensúlyozott lovak összessége adja. A western lovaglás még egy nagy előnye a kezdők számára: a western nyeregből nehezebb kiesni, mint az angol nyeregből.
Pálma Lovastanya, Paks