Paks látnivalói

Paksi Gyógyászati Központ Gyógyfürdő

Cím Paks Táncsics Mihály utca 13. 46.619800 N, 18.857022 E
Az igazoltan gyógyhatású víz, a városvezetés szándéka és a rendelkezésre álló anyagi források lehetővé tették egy nagyszabású építkezés megkezdését 2012-ben.

A mintegy 3300 m2-es létesítményben nem csak a gyógyfürdő kapott helyet. A kialakult új Paksi Gyógyászati Központban a gyógyfürdő épületében többféle szakellátás található:Itt működik a rheumatológiai és orthopédiai szakrendelés, ide költöztek a gyógytorna kezelések. Az új épületben kaptak helyet a fizioterápiás kezelők is. A fő "profil" azonban természetesen a gyógyvizes kezelés és a hozzá kapcsolódó fürdőgyógyászati ellátás.
A központ létrehozásával a város újabb lépést tett a modern egészségügyi ellátás megvalósításáért.

Mi, hol található a gyógyfürdő épületében?
Az új épület önálló bejáratokkal rendelkezik. A gyógyászati rész előcsarnokában recepció fogadja a betegeket. Az ide kapcsolódó váróból nyílnak az orvosi rendelők (reumatológia, ortopédia, urológia, gyermek pulmonológia). A recepciótól két fő irány nyílik.
A földszinten az öltözőblokk után balneoterápiás kezelések vehetők igénybe: két gyógyvizes ülőmedence, ettől akusztikailag leválasztva a súlyfürdő és vízi gyógytorna medence. A Paksi Gyógyászati Központ medenceterében négy medence -1 db súlyfürdő, 1 db tornafürdő, 2 db különböző hőfokú gyógymedence- áll rendelkezésre, melyek közül az egyik 34-38 °C, a másik 32-36 °C-os- gyógyvizes medence. A medencetér egyedülállóan attraktív kialakítású.

Az öltözők után elhelyezett lépcsővel és felvonóval érhetők el az emeleten található kezeléseket kiszolgáló helyiségek: a gyógytorna és az iszapkezelők, a súlyfürdő és gyógytorna medence feletti szinten pedig a kádas kezelők és a masszázs kapott helyet.
Az előcsarnokból induló lépcső és felvonó vezet az emeleten található fizioterápiás részleghez.
Az új épület déli részén külön bejárattal közelíthető meg a Bőr- és nemibeteg szakellátás és gondozás.

Miért a paksi gyógyfürdőt ajánljuk?
Kiemelkedően magas hatásfokú gyógyvíz várja a gyógyulni- vagy egészségüket megőrizni kívánó látogatókat.
Exkluzív, modern, kényelmes környezetben vehetők igénybe a fürdőgyógyászati és medical-wellnes kezelések.
Magas szakmai színvonalú, minőségi ellátás várja az ide érkezőket.
Az országban szinte egyedülálló, korszerű, kontrollált vízkezelési technológiával és automatizálással rendelkező fürdőben higiéniailag teljesen biztonságosan igénybe vehető medencékben találhatnak gyógyírt a reumatikus, izületi panaszokkal ide látogatók.
Paksi Gyógyászati Központ Gyógyfürdő, Paks Paksi Gyógyászati Központ Gyógyfürdő, Paks Paksi Gyógyászati Központ Gyógyfürdő, Paks