Ópusztaszer látnivalói

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Cím Ópusztaszer Szoborkert 68. 46.487109 N, 20.096580 E
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 55 hektárnyi, tájvédelmi területén egykor Anonymus, a kora középkor történetírója szerint - A honfoglaló magyarok elrendezték az ország dolgait.

1970 óta e helyen feltárták Szer Monostora romjait, felépültek az alföldi táj népi építészeti emlékeiként a szabadtéri néprajzi múzeum kiállítóházai, s az Európában páratlan természettudományos ritkaságokat bemutató jurták.
1995-ben méltó helyet kapott az emlékparkban Feszty Árpád monumentális, restaurált körképe, A magyarok bejövetele.

A központi múzeumépület tucatnyi kiállítása, a kirándulásokra, táborozásokra alkalmas park félszáz látnivalója, az alkalmi és az évente azonos napon megrendezett, hagyományőrző programok igazi élménnyé teszik az ópusztaszeri kirándulást fiatalok és idősek, magyarok és külföldiek számára egyaránt.
A látnivalók különleges együttese évente százezreket csábít a honfoglalás emlékhelyére.

Ünnepek lesznek a hétköznapok Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol a harmadik évezred generációi megismerhetik az elmúlt ezer esztendő magyarságának történeti, művészeti értékeit, az alföldi táj sajátos kultúráját!

ITT SZÜLETETT MAGYARORSZÁG!
ÓPUSZTASZER HAZAVÁR!
Opusztaszeri_nemzeti_torteneti_emlekpark_1.webp Opusztaszeri_nemzeti_torteneti_emlekpark_2.webp Opusztaszeri_nemzeti_torteneti_emlekpark_3.webp Opusztaszeri_nemzeti_torteneti_emlekpark_4.webp