Ópusztaszer látnivalói

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Cím Ópusztaszer Szoborkert 68. 46.487109 N, 20.096580 E
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 55 hektárnyi, tájvédelmi területén egykor Anonymus, a kora középkor történetírója szerint - A honfoglaló magyarok elrendezték az ország dolgait.

1970 óta e helyen feltárták Szer Monostora romjait, felépültek az alföldi táj népi építészeti emlékeiként a szabadtéri néprajzi múzeum kiállítóházai, s az Európában páratlan természettudományos ritkaságokat bemutató jurták.
1995-ben méltó helyet kapott az emlékparkban Feszty Árpád monumentális, restaurált körképe, A magyarok bejövetele.

A központi múzeumépület tucatnyi kiállítása, a kirándulásokra, táborozásokra alkalmas park félszáz látnivalója, az alkalmi és az évente azonos napon megrendezett, hagyományőrző programok igazi élménnyé teszik az ópusztaszeri kirándulást fiatalok és idősek, magyarok és külföldiek számára egyaránt.
A látnivalók különleges együttese évente százezreket csábít a honfoglalás emlékhelyére.

Ünnepek lesznek a hétköznapok Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol a harmadik évezred generációi megismerhetik az elmúlt ezer esztendő magyarságának történeti, művészeti értékeit, az alföldi táj sajátos kultúráját!

ITT SZÜLETETT MAGYARORSZÁG!
ÓPUSZTASZER HAZAVÁR!
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Ópusztaszer Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Ópusztaszer Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Ópusztaszer Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Ópusztaszer