Nyékládháza látnivalói

Nyéki Strand - Park

Cím Nyékládháza Vadvirág utca 47.992679 N, 20.858092 E
Kapcsolat Web: www.szallas.hu
A Nyéki Strand - Park 2021. június 5-én megnyitotta kapuit a látogatók előtt Nyékládháza városának peremén. Az elmúlt évek fejlesztéseit követően családbarát strand és egy korszerű szabadidőpark várja a kikapcsolódni vágyókat. A napernyőkkel és raklapból készült napozóágyakkal tarkított füves, homokos terület kiválóan alkalmas hűsölésre és napozásra egyaránt. Az aktív pihenést kedvelők is megtalálják a számításaikat, ugyanis sportpályákat alakítottak ki, valamint bérelhető SUP is.

Vízpart
A viszonylag rövid, körülbelül 100 méteres partszakasz talaja kavicsos, a biztonságos fürdőterületet bójákkal jelölik. Két nagyméretű, elemekből összeszerelt, vízen úszó medencét állítottak fel, mely minden korosztály számára ideális, a széle pedig napozásra is kiválóan alkalmas.

Szolgáltatások
A nyékládházi strandon öltözőket és szabadtéri zuhanyzókat helyeztek el. A vízi sportok szerelmesei kajakot és SUP-okat bérelhetnek. A strand területén homokos focipályát létesítettek, pingpong asztalt állítottak fel, a kicsiknek játszóteret alakítottak ki, a családoknak és társaságoknak pedig szalonnasütőket építettek.

Szabadidőpark
A strand mellett egy korszerű szabadidőparkot alakítottak ki játszótérrel, futópályával, fitnesz eszközökkel, streetball pályával, homokos focipályával és röplabda pályával. A családokra gondolva egy térkővel burkolt sétányt létesítettek, melyeket pihenőpadokkal szereltek fel. A szabadidőpark bárki számára ingyenesen használható.

Megközelítés
A Nyéki Strand - Park az Ónodi útról a Vadvirág utcára fordulva közelíthető meg. Az autóval érkezőknek ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésükre. A kerékpárosoknak számos tárolót létesítettek. Az Ónodi úti buszmegállóból 3 perc, míg a vasútállomásról 20-25 perc sétával érhető el a strand.
Nyéki Strand - Park, Nyékládháza Nyéki Strand - Park, Nyékládháza Nyéki Strand - Park, Nyékládháza