Nyársapát látnivalói

Boldog Apor Vilmos templom

Cím Nyársapát József Attila út 8. 47.102398 N, 19.796960 E
Útvonaltervezés
térkép
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
Ragyogó napsütés aranyozta be 2004 május 15-én a közel tíz éves munkával elkészült nyársapáti templomot. De ez a ragyogó öröm töltötte be sok-sok nyársapáti és máshonnan érkezett hívő szívét is, hiszen az ott élő közösségnek - mintegy 300 év után - újra van katolikus temploma, amelyet Török Ferenc egyetemi tanár, Ybl- és Kossuth- díjas építész tervezett.

A templom alapkövét 1995. április 8-án áldotta meg Marosi Izidor nyugalmazott váci püspök. Alig egy hónappal ezután - a falu lakosságának példás összefogásával - kezdődtek a munkálatok, amelyekből Labancz Árpád polgármester és Tóth Tibor iskolaigazgató, vagy Kiss Miklós gazdálkodó éppúgy kivette részét, mint jó néhány falubeli munkásember.

A gyönyörű kőműves munka Horsik József, a szakszerű műköves munkák Pataki Zoltán ceglédi mesterek szaktudását dicsérik. Az ácsmunkákat Tóth Ferenc, a villanyszerelést Csertő Antal kecskeméti mester végezte. A szép faoltárt és egyéb asztalos munkákat Tánczos Ferenc ballószögi mester készítette, a deszkapadlót Varga Dániel.
Nyarsapat_templom.webp