Nőtincs látnivalói

Seholsziget Élménypark

Cím Nőtincs Diófa utca 41. 47.886869 N, 19.135315 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat Telefon: 20/565-5985 Web: www.seszi.hu Email küldése
„egy patak, mellette erdővel borított domboldal, a kettő között a mi kis parkunk…”

2000-ben volt egy álmunk…
Miközben örömmel dolgoztunk a Camponában a Pán Péter névre keresztelt közkedvelt játszóházunkban, mindig szakítottunk időt az álmunk helyének felkutatására. Több alkalmasnak tűnő hely közül 2002-ben találtuk ezt a csodálatos területet Nőtincsen. A következő évben elkezdődött az alkotás, elindítottuk a park építését, az álmunk életre kelt.

„Az élet alkalmak hosszú sorából áll. A gazdagság nem a pénzkeresést jelenti, hanem az ember fejlődését, miközben megkeresi a pénzt. A sikerhez az alkotás vezet, nem a rombolás.” John Wicker

A fejlődést mi abban láttuk, ha a játszóházat „kivihetjük” a természetbe, ahol lehetőségünk van a hagyományok tiszteletét, az állatok-, a természet szeretetét, a környezettudatos magatartás kialakítását és az emberi értékek fontosságát naponta közvetíteni.
Célunk egy olyan Családi Park építése volt, ahol a nagyváros nyüzsgése után megtalálják a nyugalmat, békességet, a harmóniát.

2004-ben nyitottuk meg a Seholsziget Élményparkot és ettől az évtől nyaranta több turnusban táboroztatunk gyermekeket. Legfontosabb küldetésünk lett, hogy a gyermekek parkunkban, táborainkban boldogok legyenek és felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak!

Programlehetőségeinket, szolgáltatási kínálatunkat folyamatosan fejlesztjük és bővítjük, de már most is rengeteg olyan lehetőséget kínálunk, melyek minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást biztosítanak, akár a több napos itt tartózkodás alatt is, egész évben. Parkunk többféle komfortú szállás lehetőséget kínál vendégei számára.

Látogatóink vidám utazást tehetnek a Tincsi Lokomotívval, íjászkodhatnak, lovagolhatnak és lovaskocsikázhatnak, élvezhetik a különböző korú gyermekek számára kialakított játszótereink egyedi játékait. Ismerkedhetnek állatainkkal az Állatsimogatóban és egy rövid erdei túra közben gyönyörködhetnek a madarakban, a természetben Erdei Madár Ösvényünkön.

Vendégeink rendkívüli élményekkel gazdagodhatnak: régi – a felnövekvő generációk számára szinte feledésbe merült – népi mesterségek, mint például a kovácsmester, fafaragó iparművész valamint más kézművesek munkáit, bemutatóit és foglalkozásait kísérhetik figyelemmel.

Gasztronómiai kínálatunkat főként hagyományőrző népi ételekből alakítottuk ki. A konyhánk mellett mára több búbos kemence, a Kemencés Sziget, bográcsozó-, szalonnasütő hely és a Kupola Büfé Semiramis Kávézója várja a látogatókat.

Szeretettel várunk minden természetbarát, élményekre vágyó családot parkunkba!
Notincs_Seholsziget_elmenypark_1.webp Notincs_Seholsziget_elmenypark_2.webp Notincs_Seholsziget_elmenypark_3.webp