Nagyvázsony látnivalói

Hétkanyar Vendégház

Cím Nagyvázsony Nemesleányfalu u. 9. 46.976827 N, 17.686893 E
Kapcsolat Telefon: 20/423-0815 Web: www.hetkanyar.hu Email küldése
Hétkanyar Vendégház Nagyvázsony Nemesleányfalu-i részének közepén található. Nevét a Nemesleányfalut a szomszéd apró településsel, Vigántpetenddel összekötő kanyargós, szerpentines útról kapta.

A ház építése 2011 nyár végén fejeződött be, amivel régi álmunk teljesült. A tervezésnél figyelembe vettük a Balaton-felvidék jellegzetes táji építészeti stílusát, de a hagyományok mellett a mai kor követelményeinek is megfelelő, modern összkomfortos ház készült el. A falusi turizmusban hosszú évek tapasztalatát összegyűjtve próbáltunk egy ideális vendégházat létrehozni, ami messzemenőkig figyelembe veszi vendégeink igényeit.
A ház 163 m2 hasznos alapterületű, 5 fürdőszobás szobával, nagy és jól felszerelt konyhával és tágas, világos nappalival rendelkezik. Összesen 15+2 fő elszállásolására alkalmas.

A földszinten az előszobából az amerikai konyhás tágas és világos nappaliba érkezünk. A konyha jól felszerelt. Két gáztűzhely, két mosogató, egy mosogatógép és 4 db hűtőszekrény várja az önellátásra igényt tartó vendégeket.
A fenyő étkezőbútorral felszerelt nappali alkalmas 20 fő befogadására és leültetésére. A három kinyitható asztal az igényeknek megfelelően elrendezhető. Itt kapott elhelyezést egy nagy LCD TV is.

A földszinten 2 az emeleten 3 saját fürdőszobával ellátott szobát rendeztünk be:
Az ágyakat úgy alakítottuk ki, hogy tetszőlegesen franciaággyá alakíthatók (a matracok rés mentesen illeszkednek), illetve egyéni ágyakra bonthatók.

A gyermekek részére biztosítunk egy etetőszéket és egy összecsukható új babaágyat. A szobákban akasztós és polcos szekrény, komód, éjjeli szekrények, fogas, asztal és székek állnak rendelkezésre. altA padlófűtéses fürdőszobákban mosdó, WC, és egy tágas épített zuhanyfülke található.

A vendégház nappalijából jutunk ki a tágas teraszra. A házhoz tartozik még egy “dühöngő” (fedett rész, ami sportolásra, eső esetén kiülésre alkalmas terület.)
A közel 1000 m2-es kert biztosítja a jó levegőn a nyugodt pihenést és kikapcsolódást.

Elkészült a 4,5 méter átmérőjű 1,2 méter mély kerti medence is, ahol a római lépcső felső foka úgy került kialakításra, hogy a 30 cm-es vízben a kicsik is pancsolhassanak.

A kertben felállítottunk egy kis játszóteret, két hintával, mászókával, csúszdával és homokozóval a gyermekek részére.
A házhoz zárt udvari parkoló tartozik, ami 5 kocsinak ad férőhelyet.

A vendégház melletti családi házunkban kapott helyet a különbejáratú kozmetika. A klasszikus kozmetikai kezeléseken túl fogyasztó testtekercselésre és frissítő svédmasszázsra is lehetőség van.

A vendégházzal szemben az utca túloldalán működik a Nemesleányfalui Lovasclub. Szeretettel várják a lovassport szerelmeseit, vagy azokat is, akik csak most ismerkednek a lovaglással.

A vendégházat úgy építettük, hogy télen-nyáron alkalmas legyen a vendégek fogadására. A korszerű hőszigetelés télen biztosítja a kellemes szabályozható meleget (a fürdőkben padlófűtés is van), nyáron pedig kellemesen hűvösen tartja a házat.

Vendégeink részére biztosítjuk a kerékpár kölcsönzést, rendelkezésükre áll egy 22 literes bogrács, egy boronatárcsa a megfelelő gázégővel és palackkal. A sportoláshoz és szórakozáshoz biztosítunk egy ping.pong asztlat 4 ütővel, lengő tekét, petanque készletet (12 golyó) és egy darts táblát is.

A vendégház és a mellette álló családi házunk külön van választva egymástól, vendégeinknek biztosítjuk az önálló nyugodt pihenést, de szükség esetén vagy tájékoztatás céljából könnyen elérhetők vagyunk.
dscn0342.webp haz_udvar_terasz.webp haz_6.webp kerti_butor_12.webp