Mohács látnivalói

Mohács Fürdő

Cím Mohács Felszabadulás útja 1. 46.001025 N, 18.683768 E
A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő a város fedett uszodájaként 2007. júniusában nyitotta meg kapuit, mely a korábban működött, elavult és szezonális használhatóságú strandot váltotta ki színesebb és minőségi szolgáltatásival. A fedett fürdő bővítéseként került átadásra a 2012. év nyarán az új szezonálisan üzemelő szabadtéri élményfürdő, majd ezen fürdőrész 2015. évben további szolgáltatásokkal egészült. ki.

A Duna partján egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő mohácsi uszodakomplexum egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket, a sportolni, kikapcsolódni vágyó családokat. A fürdő szolgáltatásainak köszönhetően, egyszerre nyújt lehetőséget a csendes kikapcsolódásra és az önfeledt lubickolásra, sportolásra ugyanakkor azoknak sem okoz csalódást, akik a gyógyvíz áldásos hatását szeretnék élvezni. A családi együttlét, az aktív pihenés és a kényeztető nyugalom harmonikus egysége a gyerekeket és felnőtteket egyaránt feledhetetlen élménnyel teszi gazdagabbá.

Az aktív pihenésre vágyók a 33 m hosszúságú, 6 sávos, 27C fokú úszómedencében frissülhetnek fel, még a gyermekek és úszni tanulni vágyók igényeihez igazodva került kialakításra a biztonságos 0,7 m -1,3 m vízmélységű, 31C – 32C kellemes hőfokú tanmedence, valamint a nyugalomra, pihenésre, gyógyulásra vágyó vendégek a 37C -38C hőmérsékletű fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedencében töltődhetnek fel. A rekreációt szolgálja a fürdő belső szabadtéri részében kialakított merülő medencével és napozó terasszal ellátott hangulatos zárt udvar.

Az élményfürdőben kialakításra került egy élmény elemekkel tarkított medence (pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok), gyerekmedence, a legkisebbekre is gondolva bébipancsoló, élmény – úszómedence, 25 méteres sportmedence, családi csúszda, hagyma csúszda, senior játszótér.

A fürdő wellness- szolgáltatásai különböző szauna, így a finn szauna, infra szaunák, gőzkabin, merülő medence, valamint különböző masszázs szolgáltatásokkal egészül ki.

A sportolni vágyók igényeihez igazodva került kialakításra egy fittnes terem valamint a belső füvesített udvarban egy rekortán borítású röplabdapálya.

A termálvíz gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. A mohácsi gyógyvíz ásványi sókban gazdag, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos jellegű, fluoridos, lágy termálvíz, melynek jelentős a vas és a jodid tartalma. Az ilyen típusú víz rendkívül kedvező hatású az ízületi és reumatikus megbetegedések, sportsérülések utókezelésére, nőgyógyászati megbetegedések kezelésére, fokozza a szervezet ellenálló képességét, valamint élénkítő és általános erősítő hatása van.
Mohács Fürdő, Mohács Mohács Fürdő, Mohács Mohács Fürdő, Mohács