Miskolc látnivalói

Tündérkert

Cím Miskolc Haller György u. 48.096446 N, 20.691971 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
A miskolci Diósgyőri Vár közelében, a Haller György utca szomszédságában található, egykor elhagyatott zöld területen nemrégiben hatalmas szabadidőpark került kialakításra. A miskolciak által csak Tündérkertnek emlegetett parkot gyönyörű pázsit, különböző színekben pompázó virágok, hangulatos kis ösvények teszik igazán lenyűgözővé. A parkban garantált a kikapcsolódás és a feltöltődés az ide látogatónak. Az árnyékot adó fák, virágok szemetgyönyörködtető látványt nyújtanak. A Tündérkert kitűnő választás, ha kiskedvenceinket szeretnénk sétáltani, vagy egyszerűen csak elszakadni a városi nyüzsgéstől.

A kert legnagyobb attrakciója kétség kívül a múlt század elejének hangulatát idéző autentikus velencei körhinta, ami minden hatósági és balesetvédelmi szempontnak is megfelel, így bátran kipróbálható.

A vár mögötti parkolóból könnyen megközelíthető és a kerékpárral érkezőkre is gondoltak a park megálmodói, hiszen kerékpártároló is kialakításra került. Ha pedig megpihennénk, vagy egyszerűen csak élveznénk a madárcsicsergést, a park nyugalmat sugárzó hangulatát, akkor ezt a számos pad egyikén megtehetjük és bónusz, hogy kézműves fagylaltok széles választéka, kávé, limonádé és egyéb finomságok is várják a látogatókat.
A fagyizó hétfő és csütörtök között 14-20 óra, péntek és vasárnap között 10-20 óra közt várja a látogatókat.

A Tündérkert egész évben, díjmentesen látogatható.
Forrás: szallas.hu, boon.hu, bordod24.com
Tündérkert, Miskolc Tündérkert, Miskolc Tündérkert, Miskolc Tündérkert, Miskolc