Miskolc látnivalói

Miskolctapolcai Barlang- és Gyógyfürdő

Cím Miskolc Miskolctapolca, Pazár István sétány 1. 48.060233 N, 20.745094 E
A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.

Élményfürdő a barlangban
Vendégeink több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit.

Medencék a barlangon kívül
A közel 3,6 hektáros parkosított strandterületen a Barlangfürdő összesen hat, élményelemekben gazdag medencével várja a vendégeket. A fürdő pihenésre alkalmas parkkal rendelkezik, amely akadálymentesítése révén a mozgáskorlátozottak számára is zavartalan közlekedést biztosít. A kültéri medencéink csak a nyári szezonban üzemelnek.

Üdítő és gyógyító termálvíz
A Miskolctapolca Barlangfürdő egy Európában egyedülálló, meleg források felett emelkedő barlangban kialakított fürdőhely. A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

Szaunapark
A fürdőben 2 db 10 fős és 1 db 30 fős lávaköves finn szauna, 1 db 14 fős gőzkabin továbbá 3 db infraszauna várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akiknek szaunázást követően a 16-18 °C-os merülő medencével, vagy hagyományos zuhannyal van lehetőségük visszahűteni felhevült testüket. Miért ajánljuk a szaunázást egész évben?

Fürdőtörténet
Miskolctapolca már a 13. századtól kezdve fontos szerepet töltött be Miskolc életében. Területén volt megtalálható a várost alapító nemzetség temetkezési helye. Az itt épült Bencés monostor romjai a Barlangfürdő bejáratánál találhatóak. A XIV. század második felétől az XVI. sz. elejéig éltek itt a szerzetesek, amikor több támadás is érte az apátságot. Ezután a szerzetesek elmenekültek. Az épületeket is lerombolták, és a terület elmocsarasodott. A tapolcai apát 1711-ben hívta fel a térség vezetőinek figyelmét a terület állapotára, és a fürdő rendbetételét is javasolta. A víz és a terület gyógyító hatásának alátámasztására orvosokat is hozatott Kassáról. A fából épült fürdőépület leírását 1743-ból ismerjük, így ekkorra már biztosan elkészült a fürdő.

Vendéglátás
Termál Étterem Egész évben nyitva tartó éttermünk naponta megújuló hazai és nemzetközi fogásokkal, alkoholos és alkoholmentes italok széles választékával várja vendégeit. 30 főig csoportok étkeztetését is vállaljuk a Miskolctapolca Barlangfürdő Termál Éttermében.
Miskolctapolcai Barlang- és Gyógyfürdő, Miskolc Miskolctapolcai Barlang- és Gyógyfürdő, Miskolc Miskolctapolcai Barlang- és Gyógyfürdő, Miskolc Miskolctapolcai Barlang- és Gyógyfürdő, Miskolc