Mikekarácsonyfa látnivalói

Hétfájdalmú Szűzanya templom

Cím Mikekarácsonyfa Petőfi u. 46.660015 N, 16.700037 E
Kapcsolat Web: www.novaiplebania.hu
1992. május 1-jén az önkormányzat úgy döntött, hogy alapítványt hoz létre, és templomot épít. 1993. augusztus 12-én megkezdődtek az építés munkálatai. A Karácsonyfáról elköltözött Gróf Károly régi házát ajánlotta fel a templomhoz, amit a helybeliek társadalmi munkával szétbontottak. Tégláiból készültek el a falak, melyekre az önkormányzat által adott nyírfákból ácsolták a tetőzetet. A templom építéséhez a szombathelyi püspökség anyagi támogatást nyújtott.

A templomot és bútorzatát Ekler László tervezte (Zalaegerszeg). Az építés kivitelezője a nagykutasi székhelyű TRIUMVIR-2000 Építőipari, Kereskedelmi Szolgáltató Kft. volt (képveselője: Farkas Károly ügyvezető igazgató, Zalaegerszeg.)

A templomban található festmények ajándékozói: Budaházi Tivadar m. Zalaegerszeg, Bedő Sándor fm. Zalaegerszeg, Macskási Izolda fm. Budapest, Papp Zoltánné (Fára Janka) fm. Budapest, Szántó Piroska fm. Budapest. Az oltárképet Jobbágy Ferenc készítette (Csertalakos).

A színes üvegablakokat Perlaki József üvegfestő iparművész (Bakonyszentkirály) készítette.

A Hétfájdalmú Szűz Mária domborművét Soós Lajos a népművészet mestere (Csörnyefölde) faragta, Mária szobrát Volentér János kanonok atya (Csánytelek) készítette, a feltámadt Krisztus szobrát Horváth Ernő a népművészet mestere (Pusztaszentlászló) alkotta, az oltáron levő kereszt Farkas Ferenc művész munkája.

A harangot és az oltárképet Vaska Miklósné tanárnő (Nova) ajándékozta a templomnak. A templom felszentelésére 1994. október 9-én került sor.
Hétfájdalmú Szűzanya templom, Mikekarácsonyfa Hétfájdalmú Szűzanya templom, Mikekarácsonyfa Hétfájdalmú Szűzanya templom, Mikekarácsonyfa