Mezőtúr látnivalói

Mezőtúri Strandfürdő

Cím Mezőtúr Fekete István u. 1. 47.006768 N, 20.610551 E
Kapcsolat Telefon: 56/350-684 Web: www.mezotur.hu Email küldése
Mezőtúr az Alföld középső részén, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Budapest-Békéscsaba vasútvonalon helyezkedik el. A város szívében elterülő Erzsébet-liget bejáratánál található a Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda. A létesítmény a Mezőtúrra látogató turisták számára igen kedvelt. A parkosított – ugyanakkor nagy összefüggő zöldterülettel is rendelkező – környezetben lévő strandfürdő 4 medencével várja a vendégeket. Vonzereje a nagyvárosi ember számára ritkán tapasztalt, kevésbé zsúfolt, tiszta, csöndes, stresszmentes környezet.

A gyógymedence minősített 36-40C° alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvize kiválóan alkalmas a reumatikus, a mozgásszervi, a nőgyógyászati megbetegedések utókezelésére. Magas sótartalma jótékony hatást gyakorol egyes bőrbántalmakra is. Sokéves tapasztalat alapján elsősorban a gerinc-, csípő- és térdízületi meszesedésben szenvedőknek és a mozgásszervi rehabilitációra ajánlott.

A strandmedence 28-30 C°-os vize fiataloknak és időseknek is egyaránt lehetőséget ad a nyári élmények gyűjtésére. A vízforgatós gyermekmedence szolgálja ki a 0-6 éves korosztály igényeit.

A strand szabadtéri 50 méteres versenymedencéje az úszást kedvelőknek is ideális helyszín. Az impozáns, 25 méteres feszített víztükrű medencés fedett uszodába látogatva az emeleten ritka gyűjtemény tekinthető meg, amely a legendás vízilabdás, Faragó Tamás pályafutásának eredményeit mutatja be, hiszen a bajnok is Mezőtúr és a fürdője szerelmesei közzé tartozik. Általa miden évben országos gyermek vízilabdatorna kerül megrendezésre a mezőtúri fürdőben.

A fürdő szomszédságában található az Erzsébet liget és a 6 hektáros Ligeti-tó, mely körül közel 1200 méter sétány és kerékpárút ideális helyet nyújt a sétára, illetve az aktív pihenésre. A családok körében kedvelt a tó partján kialakított modern játszótér.

Akár a termálvíz gyógyító erejére van szüksége, vagy szeretné kipróbálni azt, amit a Kárpát-medence egyik legnagyobb holtág-rendszerével városunk kínál Önnek, esetleg csak egy korsó hűs vízre szomjazik:
Látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk Mezőtúron!
Mezőtúri Strandfürdő, Mezőtúr Mezőtúri Strandfürdő, Mezőtúr Mezőtúri Strandfürdő, Mezőtúr