Marcali látnivalói

Gyógyfürdő és Szabadidő Központ

Cím Marcali Rózsa u. 2/a 46.594334 N, 17.402594 E
A Városi Fürdő és Szabadidőközpont a város északi részén, egy 80.000 m2-es épített parkban található. A szabadtéren 8 pályás, 50 m-es versenysportmedence, csúszda, gyermekpancsoló, termál – és gyógymedencék, míg a fedett részben egy 25m-es 4 pályás úszómedence, tanmedence és thermál vizes medence várja a vendégeket. A marcali gyógyvízzel eredményesen kezelhetők a reumatikus, az idegrendszeri és a nőgyógyászati panaszok. A vendégeinket egy szaunával, egy gőzkabinnal – hidegvizes merülőmedencével – és jacuzzi medencével is várjuk. A sportolást és szabadidő eltöltést 4 db teniszpálya, 2 db strandkézilabda és strandröplabda-pálya, valamint kosárlabda pálya szolgálja. A gyermekjátszótér a nagyméretű homokozókon kívül 18 féle épített játékelemmel van felszerelve. Az 50.000 m2-es park a kocogáson, meditáláson túlmenően remek regenerálódási lehetőséget biztosít.

A belépőjegy magában foglalja minden extra szolgáltatás árát. A gépkocsival érkezők a fürdő előtt és mellett 250 gépkocsi részére kialakított parkolóban ingyenesen parkolhatnak.

2003 augusztusában nyitotta meg kapuit a fürdő, s az azóta eltelt időben számos fejlesztés valósult meg. 2009-ben került átadásra a fedett tanuszoda, mely megteremtette az egész éves nyitva tartás feltételeit. 2010-ben, mintegy 123 millió forint Európai Uniós és hazai támogatás, valamint 123 millió forintot meghaladó összegű önkormányzati saját forrás felhasználásával új 200 m2-es élményelemekkel gazdagon felszerelt gyógyvizes medencével, családi élménycsúszdával bővült a fürdő szolgáltatása. A fejlesztés keretében jelentős gépészeti korszerűsítések is megvalósultak.

Mozgáskorlátozott vendégeink számára, mind a beltéri, mind a kültéri medencék gondtalan használatához, mobil emelő berendezéssel rendelkezünk.
Gyógyfürdő és Szabadidő Központ, Marcali Gyógyfürdő és Szabadidő Központ, Marcali Gyógyfürdő és Szabadidő Központ, Marcali