Makó látnivalói

Hagymatikum

Cím Makó Marczibányi tér 6. 46.215437 N, 20.473019 E
Hagymatikum – A fürdők temploma
A Magyarországon egyedülálló organikus építészeti remekmű Makovecz Imre, Kossuth díjas építész tervei alapján épült. A fürdő már látványában lenyűgözi az ideérkezőket, így érthető, miért nevezik sokan a „Fürdők templomának”.
A több mint 26 ezer négyzetméter összterületű komplexumban összesen tizennyolc medencében és kilenc különböző szaunában kapcsolódhatnak ki vendégeink.

Az országos gyógyfürdő minősítéssel rendelkező gyógyfürdőben a makói gyógyvíz és a marosi gyógyiszap természeti adottságaira építve ízületi, reumás és mozgásszervi panaszokra nyújtunk kezeléseket.

A látogatók nemcsak a víz, hanem az iszap nyújtotta gyógyulási lehetőségeket is igénybe vehetik, így a vendégek egy komplex terápiás kezelést kaphatnak. Jelenleg öt hivatalosan minősített gyógyiszapot tartanak számon Magyarországon, amelyből Makó fekete aranya az egyik. Gyógytornászaink segítségével elkülönített részen, családias hangulatú környezetben és térben mozgathatja át testét vízi és szárazföldi gyógytornáinkon.

A Makói Hagymatikum Gyógyfürdő a wellness szerelmeseit kezelések és masszázsok széles skálájával várja. A wellness kezelések legfőbb célja, hogy megelőzzék a betegségek kialakulását és javítsanak a fizikális és a szellemi közérzeten.

A fürdő szaunavilága európai színvonalon, kilenc különböző szaunávalvárja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Lehetőség van a hét minden napján, naponta akár többször is különleges szauna-szeánszokon részt venni, ahol képzett szauna-mesterek különböző legyezési technikákat alkalmaznak, mely szertartások hatására még több méreganyag képes távozni a szervezetből. A szaunázás ideje alatt merülő medence, jégkása adagoló, élményzuhany, valamint dézsás zuhany szolgálja a szaunázás teljes élményének megélését.

A legkisebbek – és szüleik – legnagyobb örömére, gyermekvilágunk az országban egyedülálló színvonalon, részleteiben a családbarát szemléletet követve alakítotottuk ki. Az egész család kikapcsolódását szolgálja fürdőnk belső terében egy hamisítatlan sherwoodi hangulatú gyerekvilág, ahol szárazföldi és vízi játékelemeket, egy csúszdás és tocsogó medencét, valamint játszóházat egyaránt használhatnak. Hetente kétszer babaúszás órák keretében zajlik a babák és kisgyermekek vízhez szoktatása és játékos oktatása. Vendégeink továbbá ingyenesen használhatják beltéri sporteszközeinket (biliárd, csocsó, asztalitenisz) és kültéri sportpályáinkat (lábtenisz, strandröplabda, homokfoci, streetball) is.).
Hagymatikum, Makó Hagymatikum, Makó Hagymatikum, Makó Hagymatikum, Makó