Mád látnivalói

Mádi Kúria Hotel

Cím Mád Rákóczi Ferenc u. 48. 48.194435 N, 21.279114 E
Kapcsolat Telefon: 47/548-400 Web: www.madikuria.hu Email küldése
Ha kultúrtörténeti élményre vágyik, kezdje mindjárt a Kúria patinás épületének felfedezésével. 1907-ben épült a gyönyörű, két szintes épület, amely takarékpénztárként funkcionált. 1930-ban a pénzintézet Szerencsre költözött, így a Rákóczi úti épület egy ideig üresen állt, majd a világháború idején a légvédelmi őrszolgálat költözött az üléstermébe. A háború után államosították az épületet. Lakóhelyiségeket alakítottak ki benne. Az 50-es évek elején a földszintre költözött a postahivatal, majd a későbbiekben az Anya- és Gyermekgondozó Központ kapott itt helyet. Mád központjában az Önkormányzat épületével szomszédságban, a 2005-ben igényesen és szépen felújított kúria épületben nyitott meg a Kúria Hotel. Belső homlokzata, tornácos teraszai esztétikus látványt nyújtanak. Hangulatos udvarát a Mádi patak szeli ketté. A patak balpartján medencénk mellett nyitott meg a Kúria grillterasza, amely idény jelleggel késő tavasztól kora őszig várja vendégeinket.

A természet csodái, a múltat idéző történelmi emlékek, a helyi gasztronómia, az autentikus kézműves közösség és természetesen a hagyományőrző borpincék szebbnél szebb borai – mi mást kívánhatna a pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni vágyó utazó.

A Mádi Kúria mindenhez otthonos szállást biztosít, csapatunk pedig kulcsot ad ahhoz, hogy a Zemplénben megbújó ékszerdoboz, Mád község és tájéka feltárhassa titkait és kincseit Ön előtt is.

Háromcsillagos superior szállodánkban nyáron grillterasszal, minden évszakban hangulatos, 50 fős étteremmel, pinceborozóval, 23 jól felszerelt, részben légkondicionált szobával, tárgyalóteremmel, 130 főt befogadó konferencia központtal, kültéri medencével és szaunával várjuk kedves vendégeinket.

Pinceborozónk tökéletes helyszíne az esti beszélgetéseknek, borozgatásoknak. Megízlelhetik Tokaj-Hegyalja híres borait, hiszen borlapunk kínálata felsorakoztatja a környék legismertebb borászait és pincészeteit.

A Tokaj-hegyaljai csillagtúrák remek kiindulópontjaként a Mádi Kúria csapata vendégeink számára örömmel állít össze és szervez meg hangulatos pince- és dűlőtúrákat, illetve olyan természetjáró, vagy kulturális programokat, amelyek folyamán megismerkedhetnek mindazzal, amit a táj kínálhat a kíváncsi utazónak.
Mádi Kúria Hotel, Mád Mádi Kúria Hotel, Mád Mádi Kúria Hotel, Mád