Lovasberény látnivalói

Dióliget

Cím Lovasberény Diós utca HRSZ.4021 47.299818 N, 18.579105 E
Kapcsolat Telefon: 30/779-0469 Web: www.dioliget.hu Email küldése
Talán Te is álmodozol Róla, hogy kiszállsz a mókuskerékből, kivonulsz a városból, életmódot váltasz és egy sokkal természet közelibb, vidéki légkörben éled a mindennapjaidat, ahol egészen más értékek válnak fontossá, mint amiben eddig léteztél. Mi szerencsések vagyunk, mert a Dióligettel ez megvalósult számunkra és szeretnénk Veletek is megosztani mindazt, amivel ez a hely nap mint nap megörvendeztet minket. Abban a reményben tesszük ezt, hogy az itt töltött pár napban számotokra is átélhető legyen ez az álom, adjon erőt Nektek a váltás megtételéhez, vagy csak töltekezzetek fel belőlünk, gazdagodjatok egy új élménnyel. Szeretettel vár a Misi Család

A BIRTOK
A Dióliget egy több mint 3 hektáros terület Lovasberény Szőlőhegyén. 10 kis zártkerti telket vontak össze a korábbi tulajdonosok és hihetetlen sok munkával rendbe tették az elhanyagolt területet. A romos állapotban lévő Diófácska présház vályog falazatát megőrizték és a köré felhúztak egy kőfalat – ezért 90cm-esek itt a falak, továbbá felépítettek egy melléképületet ugyancsak kőből, amiből mi később a Zöldió Házikót alakítottuk ki. Ugyancsak még az előző tulajdonosok ültették be diófákkal a területet, így mi a hely adottságaként kaptuk őket, amiket közben nagyon megszerettünk és a szívünkön viseljük a növekedésüket, illetve már mi is telepítettünk hozzá közel 100 diófa csemetét.

Amióta itt lakunk felújítottuk és átalakítottuk a kis házakat, telepítettünk 60 gyümölcsfát, 100 diófát, egy akácost, építettünk egy istállót és egy játszóteret illetve részben LEADER támogatásból megépítettük a főépületet a saját lakrészünkkel és a 4 vendég lakkal. Rengeteg megvalósítandó terv van még a tarsolyunkban, reméljük, hogy lesz lehetőségünk, energiánk és anyagi hátterünk a megvalósításukhoz.
Dióliget, Lovasberény Dióliget, Lovasberény Dióliget, Lovasberény