Lenti látnivalói

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

Cím Lenti Táncsics M. 2/a 46.618751 N, 16.533070 E
Kapcsolat Telefon: 92/351-320 Web: www.lentifurdo.hu Email küldése
Termál- és gyógyfürdő
Termál- és gyógyfürdő részlegünk 5 szabadtéri és 4 fedett medencéjével az év minden napján nyújt kikapcsolódási lehetőséget a család minden tagja számára. A fürdő 3 egységből – fedett fürdő, strandfürdő és szauna – áll. A részlegben az úszó- és élménymedencén át, a gyermek és baby medencéken keresztül, egészen a gyógy- és hidromasszázs medencékig bezárólag minden megtalálható a repertoárban. A részleghez kapcsolódik egy fedett pihenőtér, illetve egy szaunavilág is, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kikapcsolódás élménye teljes legyen.

Élményfürdő
Az beltéri Élményfürdőben minden korosztály megtalálja a kedvére való kikapcsolódást. Az élményfürdő közepén álló tengeri világítótorony és a beáramló fények elfeledtetik velünk, hogy nem a szabad ég alatt vagyunk. Az örök fiatalokat csúszdás élménymedence várja élmény- és játékelemekkel, óriás- és gyermekcsúszdával, valamint a kisgyermekeknek használható pancsolóval. Emellett egy melegvizes élménymedence nyújt kellemes kikapcsolódást a masszázságyakkal, buzgárokkal, nyakzuhanyokkal és pezsgőülőkékkel. Az új élményfürdőben mindenki örömét lelheti, legyen szó akár nyugodt percekről, vagy önfeledt élményteli fürdőzésről. Amíg a kicsik a csúszdán, vagy a gyermekmedencében szórakoznak, addig a nagyok az élménymedencében vagy a jakuzziban lazíthatnak.

Szent György Energiapark
Az igazi kuriózum a Lenti Termálfürdő területén a Szent György Energiapark.
Olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, amely fürdőnket egyedülállóvá teszi egész Európában. Tegyen egy sétát itt tartózkodása közben Energiaparkunkban és engedje át magát jótékony hatásainak! A térség klímája, fürdőnk gyógyvize és ez a-különleges energetikájú hely fokozottan segíti a pihenését, a feltöltődését, a testi-lelki megújulását.
Az ún. Szent György vonalakat (a földsugárzásoknak-ennek a típusát) a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték, és szent helyként tisztelték az ilyen sugárzásokkal átszőtt helyszíneket. A Lenti Termálfürdő területén 2002-ben fedeztek fel földsugárzásokat, melyeknek több kereszteződési pontja is itt található, és a Föld energetikai hálózatának részét képezik. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az Energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot képesek helyreállítani. Az itteni energiák egész testünkre hatva harmonizálják az energia áramlását, pozitív hatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállíthatják a testi és a lelki egyensúlyt. A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni, melyben a kikövezett rész a Szent György vonalak irányát mutatja, az „oszlopok” „karók” pedig e vonalak találkozási pontjait jelzik: ott a legerőteljesebbek a földsugárzások. Ezeken a találkozási pontokon akár 20-30 percet is érdemes, javasolt eltölteni. Ezt az időt pihenéssel, kisebb sétával vagy mozgással lehet kombinálni.
Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, Lenti Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, Lenti Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, Lenti