Kőtelek látnivalói
Nagytopa Horgásztó
Cím
Kőtelek
Széchenyi út
47.335096 N, 20.434354 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat
Web: www.kotelek.hu
Az alföld szívében elhelyezkedő, két részre tagolt, 4 hektáros tó ad lehetőséget az ide vágyóknak horgászatra, kikapcsolódásra.

Finom szerelékes, pontyozó illetve ragadozó halas horgászoknak kínál lehetőséget a Szolnok közelében elhelyezkedő Topa horgásztó. A két részre tagolt tóban számos halfaj megtalálható, mint pl.: ponty, amur, harcsa, süllő, keszegfélék (főként karika és dévérkeszeg), ezüstkárász, busa. Ezek mellett összeakadhatunk 1-2 védett halfajjal is.

A legnagyobb kifogott harcsa mérete meghaladta a 37 kg-ot, emellett számos 10-20 kg fölötti harcsát regisztráltak. Minden évben horogvégre kerül 10 kg meghaladó ponty. Védelmüket 60 cm feletti korlátozás biztosítja.

Keszegféléket - a jobb napokon - számolatlanul foghatjuk, nem ritka az 5 vagy akár 10 kilogrammot is meghaladó összfogás.

A horgászokat igényes, rendezett környezet fogadja. Sátorozási lehetőségek adottak, a plusz kényelemről esőbeállók, tűzrakó helyek gondoskodnak.
A horgásztavat a Szabó János Horgász Egyesület kezeli, mely baráti összejövetelekkel, horgászversenyek szervezésével színesíti a tó és a horgászok "életét".