Kőszeg látnivalói

Harangtorony Szálló

Cím Kőszeg Várkör 44. 47.391089 N, 16.540559 E
Kőszeg az Alpok lábainál elterülő kiváló klímájú kisváros, Vas vármegyében egyedüliként már 1328-ban királyi városi címet kapott, amelyet 1648-ban szabad királyi városi ranggal erősítettek meg Az elmúlt évtizedekben rendkívül gazdag történelmi hagyományairól, szinte sértetlen állapotban megőrzött történelmi építményeiről vált híressé, ahol utolsóként az országban még működik a becsületkassza. Az utcára kihelyezett és őrzés nélkül hagyott áruk ilyen módon történő értékesítése különleges, főleg napjainkban!

A belvárostól egy percnyi sétára helyezkedik el a Kőszegi Evangélikus Középiskolához tartozó Harangtorony Szálló. Az egykori kollégiumi épület 2020-ban lett szállodává alakítva., melynek során 27 szoba került kialakításra, 15 az első és 12 a második emeleten.

A Harangtorony Szálló a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakképzőhelye. Iskolánkban szakirányú képzés folyik, ami remek lehetőséget kínál szakképzett munkatársaink és diákjaink számára, hogy együtt dolgozva oktassák/tanulják a szakma alapjait. A szálló felújítása során az étteremben egy tankonyha, a földszinten egy „kabinet terem” is kialakításra került, ahol az iskolában zajló szakmai képzés (szakács, felszolgáló, vendégtéri szaktechnikus) gyakorlati oktatása zajlik.

Kőszeg kiváló uticél a pihenni vágyóknak:
-városnézés kettesben,
- kerékpár- vagy gyalogtúra az Írottkő Natúrpark legszebb részein,
- közeli fürdőhelyek látogatása (Bük, Lutzmannsburg),
- egy várlátogatással egybekötött kirándulás Ausztriába.

Csak jöjjenek (Harang)torony iránt!!
NTAK szám: SZ21006118
Harangtorony Szálló, Kőszeg Harangtorony Szálló, Kőszeg Harangtorony Szálló, Kőszeg Harangtorony Szálló, Kőszeg