Komló látnivalói

Ambient Hotel & AromaSPA

Cím Komló Fürdő u. 5. 46.176761 N, 18.221983 E
Szállodánk megnyugtató természetközelisége révén Vendégeink azonosulhatnak a SLOW LIFE mozgalom filozófiájával.

Napjainkra egyre nagyobb létjogosultságot nyer az élet tudatos élvezete, a szabadidő tartalmas eltöltése. Az Ambient Hotel & AromaSPA**** tökéletes helyszín a lelassulásra, kikapcsolódásra, relaxációra, feltöltődésre. A Mecsek erdeitől körülölelve, friss levegőn, nyugodt környezetben, távol a város zajától mindenki könnyedén megtapasztalhatja a slow filozófia lényegét és a helyiek vendégszeretetét.

A slow mozgalom gyökerei a 20. század végi Olaszországba nyúlnak vissza, ahol Carlo Petrini vezetésével egy kis csoport tiltakozott a római Piazza di Spagna közelében megnyíló újabb gyorsétterem és a gyorsétkezés kultúrája ellen. A figyelemfelkeltő kezdeményezés nyomán kezdetben a slow életforma középpontjában a gasztronómia állt, majd később új területeket hódított meg. Az utazás, a lakberendezés, a divattervezés, a sport és az oktatás is merített a slow értékrendszeréből, melynek legfontosabb alappillérei a lelassulás, az elmélyülés, a tudatosság, a nyitottság, az őszinteség, és a közösség.

„Az ember egyre gyorsabban érkezik azokra a helyekre, ahol egyre kevesebb időt tölt. Minden erővel az érkezésre és az indulásra koncentrálva kísértésbe esünk, hogy az ottlétet semmibe vegyük. Minél több ember van úton, annál nehezebbé válik találkozni velük. A célt – összejönni – eltiporja a gyorsaság. Aki meg akarja védeni ezt a célt, annak a lassúságot kell választania.”
(Wolfgang Sachs, egyetemi tanár)
Ambient Hotel & AromaSPA, Komló Ambient Hotel & AromaSPA, Komló Ambient Hotel & AromaSPA, Komló