Komárom látnivalói

Brigetio Gyógyfürdő

Cím Komárom Táncsics M. u. 34-36. 47.743497 N, 18.129986 E
A legutóbbi helyi ásatások bizonysága szerint Komáromban, már a rómaiak idejében is virágzott a fürdőkultúra. Hogy Brigetio lakói ismerték-e a föld rejtette gyógyító kincset, még nem tudjuk, de arról vannak ismereteink, hogy a rómaiak izületi gyulladásaikat és reuma okozta panaszaikat termálvizekkel enyhítették. A fürdő a társas élet és a kikapcsolódás egyik fontos helyszíne volt. Így van ez ma is: jöjjön és gyógyuljon, pihenjen töltődjön fel nálunk!

Az erődök városának, Komáromnak egyik legnagyobb vonzereje a kiváló minőségű gyógyvize. A Brigetio Gyógyfürdő a város szívében helyezkedik el. A 62 Celsius fokos víz, melyet 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak közel 50 éve szolgálja vendégeink gyógyulását, kikapcsolódását.
Várjuk szeretettel a Brigetio Gyógyfürdőben!

A fürdőről
Fürdőnk területén a medencéinkben kalcium-magnézium-hidrokarbonátos, kloridos és szulfátos minősített gyógyvíz található (anionok és kationok összesen:1265,55 mg/l, Ph-érték: 6,4). Két szabadtéri gyógymedencével (32-38 °C), beltéri gyógymedencével (34-36°C), jacuzzival (33-35 °C), fedett úszómedencével (25-28°C), fedett tanmedencével (30-33 °C), valamint a nyári időszakban szabadtéri úszómedencével (24-26°C), csúszdás élménymedencével (25-28°C), valamint szórakoztató elemekkel és kígyócsúszdával felszerelt gyermekmedencékkel (27-30 °C) várjuk vendégeinket.

A mozgáskorlátozott vendégeink közlekedését lift segíti az épületben.
A gyógyászati részlegünkben elektroterápia, balneoterápia, gyógypakolások és reumatológiai szakrendelők, kezelők kaptak helyet. Továbbá lehetőség van komplex balneofizioterápiás kezelésre is a gyógyfürdőben. A kezelések OEP támogatással és támogatás nélkül is igénybe vehetőek, komoly szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában.
A fürdőzésen kívül a családos vendégeink és az apróságok játszótereinken szórakozhatnak.

A 2014-ben, gyermeknapon került átadásra régészeti homokozónk, melynek célja az apróságok megismertetése a római emlékekkel. Itt minden reggel római kori edények másolatát rejtjük el, és miután kiásták a kis régészek, haza is vihetik a „kincseket”.
Aktív vendégeink igényeit sportpályák (strandröplabda, kosárlabdapálya, lábtenisz) valamint sport- és szórakoztató programok szolgálják.

Gyógyhely
2018-ban a a komáromi Brigetio Gyógyfürdőt és környékét gyógyhellyé nyilvánították.
Brigetio Gyógyfürdő, Komárom Brigetio Gyógyfürdő, Komárom Brigetio Gyógyfürdő, Komárom Brigetio Gyógyfürdő, Komárom