Kistelek látnivalói

Termálfürdő

Cím Kistelek Kossuth u. 3. 46.469988 N, 19.979611 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat Telefon: 30/347-7759 Web: www.aqua.hotel.hu
A felújított Kisteleki Termálfürdő a hét minden napján várja a gyógyulni, felfrissülni és mozogni vágyó vendégeket.A családias fürdő minden generáció számára biztosít szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket.A belsőtérben egy élményelemekkel ellátott ülőmedence, egy termálmedence, egy 50 négyzetméteres úszómedence és egy élménymedence várja a fürdőzőket. 2013-ban pedig egy 25 méter hosszú, hárompályás tanmedencével bővült a kínálat. Ezek mellett a fürdőben két finn szauna is igénybe vehető.A galéria részben található zárt bokszokban gyógykezelések, iszapkezelések, masszázs szolgálja a felfrissülni, gyógyulni vágyók igényeit.

A Dél-Alföld területén egykoron elterülő ősi Pannon tenger örökségeként ma gyógyhatású termálvízre épül Kistelek város turisztikai kínálatának fő irányvonala.

A 2004-ben átadott, zárt légterű termálfürdő hévize mintegy 2000 méter mélyről, 84°C-os hőmérséklettel tör a felszínre. A nátrium-hidrogén-karbonátban és metakovasavban gazdag, lágy, fluoridos jellegű gyógyvíz kiválóan alkalmas ízületi és mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati panaszok enyhítésére, valamint megelőzésére. A családias hangulatú fürdőben négy medence üzemel. A 25 m-es úszómedence mellett egy 34°C fokos, három élményelemet kínáló ülőmedence várja a vendégeiket. A 38°C fokos gyógyvizű termál medencében felhevült test a kellemesen langyos hőmérsékletű, 50 négyzetméteres tanmedencében hűlhet le.

Aki még nagyobb forróságra vágyik, az a két finn szauna egyikében hódolhat szenvedélyének. A fürdőszint felett található galéria zárt bokszai gyógykezelésekkel, iszapkezelésekkel és különféle masszázsokkal várják a fürdőbe látogatókat.

A termálfürdő így nemcsak gyógyulásra, de felüdülésre, ellazulásra, szórakozásra alkalmas szolgáltatásokat is kínál vendégeinek.
Kistelek-Termalfurdo.webp