Kétvölgy látnivalói

Bűricza kilátó

Cím Kétvölgy Katalin-domb 46.877634 N, 16.227752 E
Kapcsolat Web: www.apps.zala.hu
Kétvölgy a Rába menti Vendvidéken elhelyezkedő szórványtelepülés. Kétvölgyet bármikor érdemes felkeresni, hiszen varázslatosan szép hely. A település két korábbi falu, Vashegyalja és Ritkaháza összevonásából született, nevét pedig a területén áthaladó két patakvölgyről kapta.1978-tól az Őrségi Tájvédelmi Körzet részeként fokozottan védett terület, 2001-től az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozik.

A falu legmagasabb pontján, a Katalin-dombon álló kilátóról a vendégek megcsodálhatják a környék pazar panorámáját, háttérben az Alpokkal. Jó időben egy egyszerűbb kézitávcsővel a riegersburgi és a güssingi (németújvári) vár is látható! A kilátót 2011-ben építették. A kilátónak az önkormányzat a BŰRICZA nevet adta, amely helyi szlovén nyelvjárásban a település egykori nevére (Permisére) utal.

A kilátó legfelső szintjén a mellvéden egy látkép rajzot találunk, ahol könnyen tudjuk azonosítani a környező hegyeket és a környék látványosságait. Kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt az egész család számára.
Bűricza kilátó, Kétvölgy